okan1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ekonominin bu şekilde olması, halkın değil yönetimin sorunudur. Düzeltmiyorsa ya da düzeltemiyorsa, değiştirirsin.
Ama ülkemiz bu halinden gayet memnun. Değişim istemeyip, hali hazırda mevcut hükümete oy veren insanlar eğer burda gelip ülke ekonomisinden sitem edip ahlar vahlar çekerse, ters konuşabilirim yani. Kimse kusura bakmasın.
Uçuk fiyatlar gayet normal hocam, bugün Ocak ayında kira tuttuğumuz dükkanın mal sahibi henüz 1 senemiz dolmadan %90 zam yapacağını bize iletti. Üstelik bu adam milyonluk zengin bir fabrikatör.
Yani kısacası her şey ateş pahası, yaşanılmaz bir hal almaya devam ediyor ülkemiz. Oy verenler sayesinde bu düzen devam ediyor. Birileri ohhhhhhh çekiyor keyfe keder yaşıyor. Birileri de şükrediyor.
Bu tarz konularda çok şey yazasım var da, ne diyim.
Aslında yönetimin pek suçu yok. Özellikle son 5 yılda ne yaptıklarını ve ne yapacaklarını gösterdiler. Yaptıkları yapacaklarının taahhüdüydü yani. Halk biz memnunuz dedi ve seçti. Doğal olarak ben artık yöneticilere kusur bulmuyorum. Çünkü onların tarzı bu, zengini daha zengin fakiri daha fakir yapacağız dediler. Herkes te gördü durumun böyle olduğunu. Bunu görmek için finansal okur yazarlığa gerek yok. Ortalama ev kira fiyatları asgari ücrete denkleşti, ev araba fiyatları uçtu, sıfırdan hayata başlayan biri için artık çok zor mal mülk sahibi olması.
Halk bunu görmedi mi sanki? Dibine kadar gördüler. Hatta kiracı olanlar %25 sınır getirilince kıs kıs güldüler ev sahiplerine. Ohhh enayinin evinde bedava oturuyorum diyor. Evden çıkarması da çok zor.
Nerdeyse hiç prim ödemeyip aflarla emekli olup en düşük emekli maaşı alan kişi ile yüksekten ve gecikmesiz prim ödeyen kişi arasındaki maaş farkını 500tl gibi rakama düşürdüler, ordan da bi kıs kıs güldüler enayiler salak gibi prim ödedi diye
Bunları gördüler bile bile yine seçtiler. Seçen kişilere bakın ekonomiden gayet memnun. Çünkü avm'ye gider boş boş müze gibi gezer bakar, toplu taşıma ile gelir evine açar tarih dizisini koyar çayını bakar keyfine...

Herkesin unuttuğu büyük depremin maliyeti var. Yüzyılın felaketi dediler ama sanki ekonomiye hiç etkisi yokmuş gibi davrandılar. O maliyet bizden elbet çıkacak. İşte o gün geldiğinde herkesin işi çok zor olacak...