Mushroom adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ev yapımı beyaz ekmek tüketiyorum sanırım çavdar ekmeğine dönüş yapacağım. 2 biftek ve yahut 2 yemek kaşığı reçel yediğimde rahatsızlanıyorum. Ama bazen de iki dilim baklava yiyorum bir şey olmuyor. 4 yıldır bu rahatsızlığım var ve halen limitlerimi öğrenememem kötü bir durum. Çoğunlukla düşük şeker rahatsızlığım oluyor. Değerler 20-40 mg/dl civarı çıkıyor. Bazen 40 mg/dl 'de yürüyorum problem olmuyor bazen de 50 mg/dl 'de yığılıp kalıyorum. Yüksek şekerde de 200 mg/dl 'nin üzeri beni yıkabiliyor. İnsülin değerlerim iyi sayılır. Bu yüzden yüksek şekerde insülin ihtiyacım olmuyor. Bir kaç dakika sonra kendime geliyorum. Fakat düşük şeker rahatsızlığımda yaşamak için şekerli su/meyve suyu/kesme şeker ve benzerine ihtiyaç duyuyorum.

Mor lahana, salatalık, havuç, ceviz, muz, kayısı gibi şeyler tüketiyorum ve ne yemek olursa ayırt etmeden az miktarda yiyorum. Bu 4 senelik diyabet sürecinde 75 kg'den 60 kilolara düştüm. Son 1 senemin 1 ayı hastanede yatarak geçti. İşin kötü tarafı glikoz ve insülin değerlerim o kadar ilginç ki kan şekerim 40'a düşmesine rağmen doktorlar ve dahi profesörler hastalığıma tanı koyamıyorlar.

Öneriler için teşekkürler. Gün içinde görüşürüz Hüseyin Bey. Hayırlı geceler...
Çok geçmiş olsun normalde 60 mm altındaki şeker tehlikeli ve komaya doğru ilerler 20 mm olduğuna emin misiniz ?