İngiltere'de Tiktok'dan da alışveriş yapıyorlar (instagramı bilmiyorum) ancak pazaryerleri ile kıyaslanamayacak kadar az. Düşündüğünüz gibi güvendikleri yereden alışveriş yapıyorlar ağırlıklı olarak. Birde Tiktok kargoyu kendisi ödediği için biraz uygun fiyata geliyor.

ReFiK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben 5 yıldır instagram üzerinden Türkiye'de özel üretim halı satıyorum. Ürün özel ölçü, renk ve şekil gibi vs değişimleri yaptığımız için seçenekler açısından pazar yerleri için uygun değil, zaten uygun olsa da özel üretim iadesi olmayacağı için girmeyiz.

Sorum şu ki, ben bu işi yurtdışına satış yaparak devam ettirmek istiyorum. Önceliğim birleşik krallık fakat soracağım soruya uygun profil başka bir ülke olursa, oraya da yönetebilirim.

Birleşik Krallıkta yaşayan insanların instagram alışveriş kültürü var mı? Yoksa kuralcı bir şekilde sadece pazar yerlerine mı güvenirler. Türkiye'de satış şeklimiz havale veya kapora + kapıda kapıda ödeme oluyor. Bunu yurtdışı için sipariş öncesi kredi kartı ile ödeme seçeneği yaparsak, müşteriye nasıl güven verebiliriz. (Yurtdışı kapıda ödeme kargo hizmeti var mı bilmiyorum)

Bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim 🤗

(Yurtdışı ticaret tecrübesi olan varsa ortalıkta düşünebilir, görsel, video ve binlerce desen ve ölçü çeşiti var.)