Macbook M1 kullanıcısı olarak windows makineden Mac'e geçiş biraz sancılı olabiliyor.
Windowsta çok hızlı hareket ederken maalesef mac'te o kadar hızlı işlem yapamıyorum. Klavye komutları, kullandığım programlar vs.
Fakat benim için en güzel özelliği şarjının 10 saatin üzerinde gitmesi. Tatile gittiğim zamanlarda sık sık lazım oluyor ve şarjı beni o kadar çok şeyden kurtarıyor ki. Ayrıca fan yok sessiz ısınma problemi yaşamadım.

Şuan için macbook'u teamviewer bağlantıları ve video izlemek için kullanıyorum. Onun haricinde genelde internette forumlarda takılıyorum.
Dediğin programları kullanırken biraz zorlanabilirsin çünkü windows'a göre daha rahat olamayabilirsin. Tabiki bir süre sonra alışırsın.

Ben aldığımda 18.500'e M1 8GB ram ve 256GB SSD modelini aldım. Şuan mediamarktta 28 Bin ₺ olmuş :O
He birde şöyle bir sıkıntısı var 2 tane TYPE-C bağlantısı ve 1 adet mikrofon girişi var USB ve HDMI girişi yok bilgin olsun. Fakat eski modellerde hepsi var. muhtemelen senin baktığında USB ve HDMI girişide vardır.