Gokenim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ahzab suresi 4 ve 5.ayetleri okursan eğer evlatlık edinmenin kesinlikle yasaklandığını görürsün hocam. Direkt AYET ile yasaklıyor Allahu teala.
İmam hatip okumuşsun ama sanırım kendini çok vermemişsin hocam bence bu konuyu 5 dakika google'da araştır.

﴾4﴿
Allah bir kişinin göğüs boşluğunda iki kalp yaratmamıştır, annelerinize benzeterek haram olsun dediğiniz eşlerinizi anneleriniz kılmamış, evlâtlıklarınızı da gerçek oğullarınız yapmamıştır. Bunlar sizin kendi iddianızdır; hak ve hakikati Allah söyler, doğru yolu da O gösterir.
﴾5﴿
Evlâtlıklarınızı babalarının soy adlarıyla anın. Bu Allah katında adalete daha uygun bir davranıştır. Eğer onların babalarını bilmiyorsanız o zaman kendileri sizin din kardeşleriniz ve dostlarınızdır. Yanıldığınız hususta size günah yoktur, fakat bilinçli ve kasıtlı olarak yaptıklarınızdan sorumlusunuz. Allah çok bağışlayıcı ve ziyadesiyle esirgeyicidir.
ya hocam gerçekten saçmalıyorsun internetten dinmi öğrenilir niye anlamamak için çaba gösteriyorsun hocam benim dinim yetim öksüz anne kokusuna muhtaç bir bebeği kendi evladı yerine koyup ona o sevinci yaşatmayı YASAKLAMAZ işte buyüzden cemaatler kapatılmalı yazdıkları tefsirler toplatılmalı bakın Dini Yaşamak Kuran Ve Sahih Hadisten geçer sen Kuran-ı Kerimi Okumayıp Google dan tefsirler yazmışlar ordan bakıyorsun olmaz bu olmaz Süleyman cılara gittim 5 yıl peder menzil ci 3 ablam var 3 de mahmutçular da direk hoca lar onlarada anlatamıyorum sizede yol belli çok basit kimsenin aracılık yapmasına ihtiyacımız yok