Hocam simdi cevap yazacagim ama rica ediyorum tartismaya gitmemesi icin hemen sonlandiralim.
İmam Hatip mezunu yum. Diğer aldığım gittiğim farklı farklı cemaatler vs inanın kabul olsa idi aktıf hayatta sayfa sayfa CV çıkardı.
Ne Kuran da ne de Sahih bir hadis te bana tek bir ayet gösteremez siniz hocam lütfen tam olarak bir konu hakkında bilgi sahibi olmadan yanlış bilgi yaymayalım
Bizim dinimiz hoşgörü dinidir kolaylıklar dinidir temel taşları bu kavram lar üzerinde dir Efendim (S.A.V) de yetimdir artık cemaat lerden falan duydunuz ordan aklınıza yer edinmiş yüksek ihtimal lütfen Kuran ve Sahih hadis dışında şu hoca bunu demiş o vacip demiş o sünnet diğeri mekruh falan filan Allah (C.C) Kuran-ı Kerim de bize iletemedeği Edendimiz (S.A.V) Hadisinde göster mediği hiç bir şeyi kimse bize gösteremez anlatamaz yol gösteremez hepsini gezdim gördüm alayının bütün cemaat kuruluşlarının çıkar ilişkileri üzerine kurulu toplumsal bir hareket kuruluş lardır sadece umarım beni yanlış anlamamışdır hocam 🙏
Ahzab suresi 4 ve 5.ayetleri okursan eğer evlatlık edinmenin kesinlikle yasaklandığını görürsün hocam. Direkt AYET ile yasaklıyor Allahu teala.
İmam hatip okumuşsun ama sanırım kendini çok vermemişsin hocam bence bu konuyu 5 dakika google'da araştır.
﴾4﴿
Allah bir kişinin göğüs boşluğunda iki kalp yaratmamıştır, annelerinize benzeterek haram olsun dediğiniz eşlerinizi anneleriniz kılmamış, evlâtlıklarınızı da gerçek oğullarınız yapmamıştır. Bunlar sizin kendi iddianızdır; hak ve hakikati Allah söyler, doğru yolu da O gösterir.
﴾5﴿
Evlâtlıklarınızı babalarının soy adlarıyla anın. Bu Allah katında adalete daha uygun bir davranıştır. Eğer onların babalarını bilmiyorsanız o zaman kendileri sizin din kardeşleriniz ve dostlarınızdır. Yanıldığınız hususta size günah yoktur, fakat bilinçli ve kasıtlı olarak yaptıklarınızdan sorumlusunuz. Allah çok bağışlayıcı ve ziyadesiyle esirgeyicidir.