Yapay zekalar daha telefon teknolojisiyle örnek verecek olursak daha tuşlu cep telefonları aşamasında bile değiller. Çevirmeli o antika ev telefonu gibiler, buna rağmen 1960'lardaki o şu an antika dediğimiz telefon teknolojisi o dönem için muhteşem bir şeydi. Ve 1860'larda yaşayan biri için ise hayal edilemeyecek kadar iyiydi mesela.

Şu anki yapay zeka teknolojisi bizim için çok iyi geliyor ancak halen daha emekleme aşamasıdalar. Şu an bile bu kadar iyiylerse tıpkı antika çevirmeli telefonlardan katlanılabilir akıllı telefonlara evrilen süreç gibi acaba ileride yapay zekalar nasıl bir boyuta evrilecek kim bilir. Tek bildiğimiz düşünebilen, duygusal zekaya sahip yapıya evrilecek olmaları. Şu andaki teknoloji gerçek bir yapay zeka değil zaten, kendisine verilen verileri en iyi şekilde işleme teknolojisi. Gerçek yapay zeka ise sıfırdan düşünebilen, fikir üretebilen, kendi kendine öğrenebilen ve duygusal zekaya da sahip olan, zihne sahip bir varlık olacak.

Bu arada bu soruyu GPT 3.5'a sordunuz sanırım. Ben de GPT-4'e sordum ilk soruda direkt cevapladı. GPT-4 bu kadar gelişmişken, GPT-8'in, 15'in filan nasıl olacağını hayal edemiyorum