Sözleşmenizin henüz ilk yılı ise sebep göstermeksizin sizi çıkarabilir. Bu sene sözleşmeniz otomatik olarak yenilendikten sonra çıkarmak isteseydi o zaman yasal engeller ile karşılaşırdı. Kendi yaşadığım olayla ilgili avukatlarımdan ve çevreden edindiğim bilgileri paylaşayım:

- "Kendim oturacağım, çık" diyebilmesi için tek mülkünün olması ve bu mülke muhtaç olması gerekir.
- Ortada ilk yılını henüz doldurmamış olan bir sözleşme varsa ev sahibinin sizi çıkarma hakkı var.
- Tahliye taahhütnamesi için mahkeme noter tasdiki aramaz. Tahliye taahhütnamesi ile sözleşmenin aynı gün ya da taşınma tarihinden önce imzalanmış olması durumunda taahhütname geçersizdir. Genelde tarihi boş bırakırlar, bu durumda tek şahit ile durumu kurtarabilirsiniz.
- Noterden ya da icra mahkemesinden gelecek herhangi bir tebligata süresi dolmadan itiraz etmeniz durumunda en kötü ihtimalle 2 sene sürer sizi tahliye etmesi.

Ben de ev sahibim ile davalığım. Bana gelen celpte davamın öngörülen çözüm süresi 525 gün olarak yazıyordu. 8 ay oldu henüz ilk celse görülmedi. Mahkemeler tahliye davaları ile dolmuş ve taşmış durumda.