3 yıl oldu bırakalı
chamfix denen hapla bıraktım
ilk haftalar ağzımda yara dışında birşey olmadı ama geçti tabi 1 haftada
bıraktıktan sonra yaşamak neymiş anladım
işin garip tarafı şu aralar sıkıntıdan yine başlıyorum sanırım .
sigara kaderim gibi hissetmeye başladım bu aralar stresten sanırım
tek verebileceğim tavsiye stresten uzak durman
Kolay gelsin hocam. O nikotinsizlikten olmamıştır, senin sürekli sigarayı düşünmenden kaynaklı stresten olmuştur. Stres vücudun savunma mekanizmasını zayıflatıyor.
Sen beyinde henüz bitirmemişsin. Aklına sigara geldiği zaman bir yudum su iç, üç beş dakika oyalanacak bişeyler bul, o istek azalır. Ara ara istek şiddetlenir, sigara krizin tutar. O 3-5 dakikaları atlatırsan başarırsın.
Sen yine de bir cildiyeye görün istersen, başka sebepleri olabilir yazdığın rahatsızlıkların.
Aile hekiminize danışarak ilerleyin dış etkisi oldugu kadar iç etkileride var mesela bağırsaklarınız mideniz hepsi eski çalışma sistemine alışmış birden değişimi kabul etmeyecekler karın krampları vs olabilir komik gelecek ama aklıma hep kurt adam filmleri geliyordu insandan kurt adama dönüşürken yaşadıgı acı

( 15 yıl kullanıp 1.5 yıldır Bıraktım yaşadım)
Merhabalar arkadaşlar bilgi vermişler mi bilmiyorum ama konu açıklamasını görünce hemen bilgi vereyim dedim.
sigarayı bırakmak sandığımız kadar iyi bir süreç olarak ilerlemiyor. uzun uğraşlar ve araştırmalarımda gördüğüm tuhaf problemlerden birisi tam olarak buydu.
sigara başta bağışıklık sisteminiz olmak üzere vucudunuzda ki tüm hücre yapılarını olabildiğince tabiri caizse süründürmeye yönelik hareket ettiği için sağlık sorunlarımızı aktif olarak sigara içerken farkına varamıyoruz. vucut kendini toparlamaya başladığında artık bağışıklık sistemini baskılatan sigaraya elvada dediğimiz anda bütün sorunlar ortaya çıkmaya başlıyor.
Yorumlar için teşekkür ettim değerli hocalarım. Dün gece acile gittim ve artık rahatsızlığımdan dolayı uyuamadığımı dile getirdim. Bahsettiğim rahatsızlıklar NİKOTİN YÜZÜNDEN DEĞİLMİŞ. Fakat
Nikotin Bağımlılığı yüzünden oluşan Sinir , Yoksunluk gibi etkenlerin tetiklediği biliniyormuş. Çok şükür sadece asabi bir alerji olduğunu ve verilen ilaçların düzenli kullanılması durumunda 1-2 haftada geçeceğini söyledi. Şansıma kendisi de sigarayı bırakmış bir hekim olduğunu belirterek bir kaç öneri sundu ;
- Elinizin sürekli cebinize gidiyorsa mutlaka tesbih , parmak topu , parmak antreman aleti vs. kullanın. (En azından 1 ay kadar)
- Sürekli su , soda vb. sıvılar tüketin. Çay , Kahve , Kola gibi gıdalar tetikleyici olabilir bunlardan uzak durun ya da azaltın.
- Bünye alışana kadar sigara içilen ortamlarda , arkadaş yanlarında bulunmayın. (Bu izolasyon da 1 ay kadar olmalı)
- Düzenli diş fırçalaması yapılacak ve her yemek sonrası tekrarlanacak. (Bu gerçekten işe yarayan bir taktik)
- Mutfak ve sofrada geçirilen zaman en aza indirilecek. (Özellikle benim gibi tek yaşıyorsanız mutfaktan ve kurulu sofradan kesinlikle uzak durmalısınız. Vücut artık yemek sonrası direkt sigara arıyor)