Ayın 29'undan beri yurt dışında bulunuyorum. Almanya ile başladım, İspanya ile devam ediyorum. Tatil dönüşü, aldığım notlarla ilgili detaylı bir blog yazısı hazırlayacağım. Şimdi hem birkaç şey paylaşayım, hem de yurt dışında olduğumu hatırlatarak, forumla ilgili özel mesaj yazılmamasını bir kez daha rica etmek istedim

Beklediğim önemli mesajlar oluyor ve arada kaynıyor çünkü.
Almanya
İnanılmaz disiplinli, düzenli ve temiz bir ülke. Stuttgart, Heilbronn, Mannheim, Frankfurt, Heidelberg gezdiğim şehirler. Kırmızı ışıkta herkes duruyor. Yol bomboş da olsa, kimse kırmızıda geçmiyor. Yeşil ışıkta hareket etmeseniz bile, kimse kornaya basmıyor. Bir araç makas atarak yanımızdan geçti ve içimden "Kesin Türk bu" dedim. Birkaç metre ileride kırmızıda yakaladık ve arabada Müslüm Gürses çalıyordu. Yollar trafik işaretleri ile dolu ve herkes kurallara harfiyen uyuyor. Fiyatlar biraz pahalı. Evlerin bulunduğu bölümler çok sessiz. Şehir merkezleri oldukça kalabalık. Hayat saat 8'de neredeyse bitiyor. Tatil günleri %95 dükkanlar kapalı.
İspanya
Barselona'dayım. Denizi çok güzel. İnsanlar daha sıcak kanlı ama çok karışık bir yer. Özellikle Pakistanlı, Hindistanlı ve uzak doğulu çok insan var. Hırsızlık olayları oldukça fazlaymış. Fiyatlar Almanya'ya göre daha uygun. Evler oldukça eski. Yayalarının neredeyse hiçbiri kırmızı ışıkta beklemiyor. Kornalar ve el kol hareketleri gırla. Almanya gibi boğazına düşkün bir ülke. Özellikle Çin mutfağı çok tutuluyor.
Dediğim gibi, çok daha kapsamlı bir yazı ve fotoğrafları , tatil dönüşü paylaşacağım. Tekrar ileteyim, lütfen imzama yazdığım gibi ayın 13'üne kadar forumla alakalı mesaj göndermeyin, sizi seviyorum