Merhabalar.
Bugün bilgisayarımı kullanmaya başladığımda normalden biraz daha fazla bir şekilde fanın çalıştığını fark ettim. Ancak sanırım hava sıcaklığından falandır diye düşünerek çok da takmadım. Sonra her zaman yaptığım gibi not uygulamamı düzenlerken bir güvenlik bildirimi ile karşılaştım. Kendisini Microsoft lisanslı bir güvenlik programı olarak tanıtan "RAV Endpoint Protection" isimli bir uygulama. Biraz araştırma yaptım ve arka planda mining tarzı işlemler dahi yaptığını söyleyen yorumlarla karşılaştım.

Bu program NOX Player tarzı Android emulatorler veya uTorrent tarzı istemciler ile birlikte yüklenebiliyormuş. Eğer kurulum sırasında soruluyorsa amenna gözden kaçmıştır ancak sorulmuyorsa gerçekten büyük sıkıntı. Benden izinsiz bir şekilde hiç istemediğim bir programı kurmak da nedir?

Uygulamayı kaldırma konusunda herhangi bir sıkıntı yaşatmadı. Sadece kayıt defterinde ufak tefek iz bıraktı gibi görünüyor. Ancak vaktim olduğunda detaylı bir şekilde inceleyeceğim. Sizlere de dikkatli olmanızı öneriyorum. Bilgisayarınızda yavaşlık veya fan sorunu varsa bu tarz istenmeyen programlar olup olmadığını kontrol edin.