X kişisi Y kişisinin bilgilerini bilgisi dışında almış. Fakat burada Y kişisi bu alanda uzman birisi mi? Ve sizin verilerinizi başkalarınada vermiş mi?
Eğer size bir zararı yoksa ve Y kişisi bu alanda tecrübesiz ise
Y kişisini bu konuda bilgilendirip tekrarında güncelleme alamayacağı konusunda uyarmanızda fayda var.
X kişisi ise elinde veriler olmasına rağmen ürünü tekrardan satın alarak kötü niyetli olmadığını size göstermiş hatta sizin haberiniz yokken dahi Y kişisinden verileri aldığını beyan etmiş.
Şahsen ben bir sorun görmüyorum. Tabi her şey bu kadarlıkla sınırlı ise.
Şöyle bir durum var,
Y kişisi bana ulaşmadan önce farklı bir numaradan bana ulaşıldı. Yazılımın alınmak istendiği söylendi ve daha sonra durun ortağım size yazıcak gibi bir ifadede bulundu. Daha sonra ortağı yani Y kişisi bana yazdı. Ben ticaret tamamlanmadan önce kendisine yazılımın sadece kendisine özel olduğunu, ortağı dahil kimseyle paylaşmaması gerektiğini söylemiştim. Ticareti vesaire tamamladık. Daha sonra sunucuyla ilgili olan bir problemi yazılımla âlâkalı sandı ve bana o eski numaradan ortağı ulaştı. Aramızda şu şekilde bir konuşma geçti. ( "-" olarak belirttiğim kişi benim, "+" olarak belirttiğim kişi ise Y'nin ortağı)
+: hocam sizin Proxy sistemini kullanıyordukda ne zaman güncelleme biter acaba Proxy üretemiyoruz suan
-: Hocam scriptin dağıtılması yasak. Umarım birden fazla kişiye dağıtmamışsınızdır?
+: yook oyle değil
-: Siz ortaksınız diye biliyorum ancak yine de birden fazla kişiye verilmesi yasak. Ön bilgi geçeyim dedim.
+: ömer arkadaşım aldı sizden onla ortak iş yapıyoruz zaten o bana veriyordu
Bu durumdan dolayı da Y kişisinin yazılımı birden fazla kişiye dağıtmış olabileceği konusunda şüpheleniyorum.