Merhaba, konu biraz uzun ancak okursanız çok sevinirim. Bu konuda gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum.
Ben açık kaynaklı bir şekilde IPv6 Proxy Üretme Script'i satıyorum.
Birkaç gün önce bir kişi (bundan sonra X diye hitap edeceğim) bana ulaştı ve IPv6 Proxy Üretme Script'ini almak istediğini belirtti. Bana ulaşırken "size birkaç müşteri yönlendirdim" gibi bir ifade kullandı. Daha sonra ödemeler tamamlandıktan sonra satış prosedürüm olan kontrol aşaması için X'in sunucusuna girip proxy üretmeye başladım. X kişisine de bu durumu belirttim. X kişisi de "aslında gerek yok hocam, bunlar sizin eseriniz" diyerek bana kendisinin yönlendirdiği bir müşteriden (bundan sonra Y diye hitap edeceğim) üretilmiş proxyleri iletti. Ben de bunun bir prosedür olduğunu, kontrolün kimseye zararı olmadığını söyledim. Kontrolden sonra satışı tamamladık ve ben arkadaşa yazılımın dosyasını ve kullanım klavuzunu attım. Dosyayı attıktan sonra kurulumu öğretmek amacıyla X'in AnyDesk'ine bağlandım. O sırada WhatsApp mesajları üzerinden de konuşuyorduk. X bana şu şekilde bir mesaj gönderdi. "Ekrana ctrl + v yapın lütfen" "Hatta bu dosya bende var 😂" dedi. Bu mesajdan sonra ben kendisinde nasıl olduğunu sorgulamaya başladım ve bir müşterimden aldığını itiraf etti. Ben de birazcık araştırarak Y kişisinden aldığını öğrendim. Kimden aldığını bulduğumu X kişisine belirttiğimde bana şu şekilde bir mesaj attı.
"Sizin konuya gelecek olursak sizi ben önerdim ben aldırttım size 500 tlden gördüğünüz gibi zaten biliyorum ve arkadaşın bilgisi dışında aldım aldıktan sonra bana abi kullanırsan anlarlar dedi ki o da proxy bana üretiyordu zaten bu koşulda ben size 2. Kez ödeme yapmış oluyorum bayata kadar kabulsek sorumluluk zaten bana ait bilgisi dışında aldım söyledi yapmadım bilginiz olsun konuyu kapatalım ve son olarak takıldığım yerde tekrar görüşebilir miyiz ve bunun dışında neler yapıyorsunuz bilmek isterim r 10 da çok zaman harcamama ben"
Sizce ne yapmalıyım? Siz bu durumda olsanız ne yapardınız? Y kişisini scripte gelen güncellemelerden men edebilirim.