Piyasamızda hep zengin insanlar cirit atıyor ama şunu fark ettim birçoğu sahte ürün kullanmayı oldukça benimsemiş. Aslında bakarsanız (birçok durumda) çok da mantıklı bir hareket bana göre.

Adamın kolundaki saat Rolex. Şimdi bu adam yılda milyonlar kazanıyor, istese orijinalini de alabilir fakat sahtesini tercih ediyor. Çünkü onun, o saati alabilecek gücünün olması ve bunun çevresi tarafından biliniyor olması, kolundaki saat sahte olsa da, sahteliği belli etmiyor. Haliyle şekliyle şemaliyle (bir bakıma) gücünü göstermesi onun için çok daha kolay olabiliyor. Ticari anlamda daha kolay ilişkiler kurabilmesini de daha prestijli gözükebilmesi de kolay oluyor.

Buna sadece saat olarak bakamamak lazım. Benim dediğim sadece bir örneği. E akıllı insanlar bir çıkar ve karlılık doğrultusunda böyle davranıyor. En azından bir kısmı, bence.

Biz orijinalini taksak bile sahte algılanır, parası olan sahnesini taksa da orijinal algılanıyor.

Kalitenin bir noktada (kimi zaman) yalan olduğu bariz bence arkadaşlar. Her şey, kendini istediğin gibi ifade etmek için.