Şu bir gerçek ki günümüzde evlilikler borçlara ve faizlere bina ediliyor, bu çok üzücü bir durum. İnsanlar nedense tamahkar olmadan dolu dolu eşya alımına girişiyor. Bir evlilik için 500-600 milyar masraf yapıyorlar ve sırf fuzili şeyler. Ben kendimden örnek vermek isterim ki ben 21 yaşımda evdendim ve ciddi söylüyorum evlenirken cebimde 5 TL para yoktu bu konuda şaka ya da abartı yapmıyorum. Lakin çok güzel bir evlilik yaptık, düğün kendi ailelerimiz arasında oldu ve tamda pandemi dönemine denk geldiği için düğün salonu vesaire tutmadık. Kısacası anne/baba evinde olmayan lüksü insanlar kendi evinde 1 günde imar edince tüm hayatlar borçlara kilitlenerek geçiyor, halbuki bu durum çok yanlış. Başlangıçta 2. el eşyalar alınır ya da bütçenize uygun eşyalar alınır. Hayat şartlarına göre yenileri eklenerek gider.
Benim bu durumda sizlere ufak bir tavsiyem olacak ki oda durumunuza bağlı olacaktır: Birincisi yenge hanımın çalışmasına biraz ara verebiliyorsanız verin. Çünkü kadınlara evin geçimi yüklediğinizde ayarları kayıyor. Bu konuya birçok kişiden şahit oldum ve gördüm. İkincisi borçlarınızı kapatana kadar eşinize geçim konusunda bir yük yüklemeyin. Gerekirse evinizin konforunu bir tık düşürün ancak yeter ki eviniz/yuvanız yıkılmasın. Şu da bir gerçek ki kadınlar nazlıdır, bu konuda ne yaparsanız yapın idare etmelisiniz.
Birazda aileniz için düzen sağlamayı unutmayın. Yani insanın aklı maddiyat ile dolu olunca evini de ihmal ediyor. Biraz ufak çaplı seyahat ya da gezi yapın, burada ki maksat ailenizin birliği ve dirliğini sağlamak.
En önemlisi de burada boşver abi boşan gitsin filan yazanlara kulak asmayın. Sorumluluktan kaçan insanlardan fikir almak oldukça komik olur...
Allah mutlu mesut bir ömür geçirmenizi nasip etsin hocam.
En mantıklı ve güzel yorum sizlerinkisi olmuş, sonuna kadar katılıyorum.