Jouns adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında kendimi bu işte geliştirdim yoğunluk içerisinde araştırma yapa yapa neyi nasıl öğreneceğimi öğrendiğim bir süreç oldu. Şöyle bir durum var mesela 3 gün boş oluyorum proje hakkında planlamalar yapılıyor vs sonra uygulama aşamasına geçtiğimizde yoğun bir süreç başlıyor çünkü kısa vakit içerisinde isteneni çıkarmamız isteniyor. Öğrenmeyi öğrendiğim için şu an bir şey öğrenmek istersem çok uzun vakitlerimi almıyor ama dediğim gibi güncel teknolojilerden uzak kalabiliyorum. Tam bir şey öğrenmeye başlarken iş yoğunluğu başlıyor ve yarım kalıyor gibi.
Bunun muhakemesini yapın kendi kendinize. Bu işte devam ederseniz farklı teknolojileri öğrenmek zorunda kalacakmısınız (bu istenen bişey). Yoksa sizi tek bir dile / teknolojiye hapsedecek bir iş mi bu?

Mevcut kullandığınız dil / teknoloji her ne ise belki 5 sene daha şirket o teknoloji ile devam edecek ve sizi el üstünde tutarak o dilde belkide sayılı kişiler arasına girmenize neden olacak ama 5 sene sonra tamamen yapı değiştirip farklı teknolojilere geçtiklerinde size öğrenin diye süre mi verecekler yada hazır o dile hakim birini sizin yerinize işe mi alacaklar.

Belirttiğiniz gibi size kendinizi geliştirmek için bi miktar süre kalıyorsa trendleri takip ederek kendinize birşeyler katabilirsiniz. Söylediğim gibi çok kişisel bir konu, size yeten zaman / para / tatmin duygusu bi başkasına yetmeyebilir, siz mevcut iş yerinde daha uzun bir kariyer görebilirken bir başkası o basamağa basıp bir üst şirkete geçiş yapmayı planlayabilir.

Hakkınızda hayırlısı olsun.