Selamlar,
ChatGPTnin SEO için kullanımı konusunda bazı içerikler sunmuştum. Tabii konu SEO ile sınırlandırılamayacak kadar derin
1. Seviyenizi belirleyin ve size özel bir eğitim planı oluşturun.
Prompt:
[A1] seviyesinde İngilizce biliyorum. En kısa sürede [B1] seviyesine ulaşabilmem için ChatGPT ile birlikte çalışabileceğim bir çalışma planı oluşturmanı istiyorum.
2. Artık planınız elinizde, adım adım uygulamaya geçelim. İlk maddeyi kopyalayıp ChatGPT'ye durumu hatırlatın.
Prompt:
Seninle birlikte İngilizce öğrenebilmem için bir plan hazırlamıştık. Benim için hazırladığın İlk madde [Planınızdaki maddeyi girin] oldu. Hadi başlayalım!
3. Süper gidiyoruz, şimdi okuyup anlamadığımız kelimeleri denetlememiz gerekiyor.
Prompt:
Bir [dil] öğretmeni olarak hareket etmeni ve bana [hedef dilde] dilinde [anlamını bilmediğiniz kelime] kelimesinin kullanımını örneklerle açıklamanı istiyorum.
4. İlk kez gireceğiniz ortamlarda şaşırmamak için spesifik durumlarda nasıl davranacağınızı öğrenin.
Prompt:
Bir [mekan seçin], [öğrenmek istediğiniz dil] dilinde nasıl [eylemi belirtin] öğrenmeme yardım et.
5. ChatGPT'yi rol yapma moduna alarak karşılıklı diyaloglar kurun.
Prompt:
[Hedef dil] öğretmeni gibi davran. Benimle [durum] bulunan [kişi] gibi [hedef dil] sorular sor ve yanıtlarımı bekle. Verdiğim [hedef dil] yanıtlarıdaki hatalarımı denetle ve önerilerde bulun.
6. Dinlediğinizi anlayabilmek için seviyenize uygun Listening çalışmaları oluşturun.
Prompt:
[A1] seviyesinde İngilizce biliyorum. En kısa sürede [B1] seviyesine ulaşabilmem için seviyeme uygun Listening çalışmaları yapmak istiyorum. Bana en uygun kaynakları öner.
7. Yazdıklarınızın doğruluğunu denetleyip hatalarınızdan öğrenin.
Prompt:
[yazınızı yapıştırın]
Senden bir [hedef dil] öğretmeni gibi davranmanı ve yukarıdaki [hedef dilde] [makale/paragraf/hikaye]'yi denetle ve hatalarımdan öğrenmem için öneriler vermeni istiyorum.
8. Konuşma yeteneğinizi geliştirmek için seviyenize uygun Speaking çalışmaları oluşturun.
Prompt:
[A1] seviyesinde İngilizce biliyorum. En kısa sürede [B1] seviyesine ulaşabilmem için seviyeme uygun Speaking çalışmaları yapmak istiyorum. Bana ücretsiz Speaking kaynakları öner.
9. Yeni bir dil, yeni bir kültür. Hedef dildeki kültürü öğrenmek için ChatGPT'den yardım alın.
Prompt:
[A2] seviyesinde [hedef dil] biliyorum. [Hedef ülke] kültürü hakkında daha fazla bilgi edinmeme yardımcı olabilecek seviyeme uygun [sayı] kitap/film/gösteri öner.
10. Öğrendiklerinizi denetlemek için kendi testinizi oluşturun.
Prompt:
[Hedef dilde] dilinde kısa ama gelişmiş bir [hedef seviye] dil yeterliliği testi oluştur. Sonuca göre [hedef seviye] seviyesine ulaşabilmem için gerekli önerilerde bulun.