%100 ünüzü alan bir işiniz varsa yeni bir iş aramaya başlayın. Bu işi uzun süreli yapmak ve sürekli olarak aranan yazılımcı seviyesinde kalabilmek istiyorsanız işiniz çalışma hayatınızın en fazla %70-80 ini alması gerekiyor. Geri kalan zamanda sürekli olarak yeni teknolojileri araştırmalı ve denemelisiniz. Mevcut iş yeriniz bu ihtiyacı karşılayabilecek durumda değilse (1 gün daha az çalışmak veya belli saatleri size vermek gibi) en mantıklı çözüm iş değiştirmek olacaktır.
Unutmayın sadece 3 senede şuan bildiğiniz ve güncel olan herşey eski ve güncelliğini yitirmiş olabilir. Nankör bir meslektir eskiden iyi yazılımcıymış diye kimse kimseye iş vermez, kendinizi sürekli güncel tutun.
Aslında kendimi bu işte geliştirdim yoğunluk içerisinde araştırma yapa yapa neyi nasıl öğreneceğimi öğrendiğim bir süreç oldu. Şöyle bir durum var mesela 3 gün boş oluyorum proje hakkında planlamalar yapılıyor vs sonra uygulama aşamasına geçtiğimizde yoğun bir süreç başlıyor çünkü kısa vakit içerisinde isteneni çıkarmamız isteniyor. Öğrenmeyi öğrendiğim için şu an bir şey öğrenmek istersem çok uzun vakitlerimi almıyor ama dediğim gibi güncel teknolojilerden uzak kalabiliyorum. Tam bir şey öğrenmeye başlarken iş yoğunluğu başlıyor ve yarım kalıyor gibi.