Selamlar, umarım en temiz en sorunsuz şekilde bu süreci atlatırsınız, benim de 24 eylül de nikahım var inşallah. Bana da şans dileyin
Süreç zor,sancılı ama kutsal

başarılar
Birde paradan daha önemli şeyler de var derler, Daha önemli şeyleri iyi duruma getirebilmek için bile paraya ihtiyacımız var.
Konuşarak aşmaya çalışın fakat Sosyal medyada Yenge hanımın arkadaşları gezip tozuyorsa;
Yenge de bunları izleyip kendinin borç ödemek zorunda olduğundan etkileniyordur bu durumdan.
Hepimizin başında maalesef,
Ülke gittikçe fakirleşirken biz batmamaya ne kadar çalışsakta yetişemiyoruz bir türlü.
Genel olarak İşimiz zor.
Kadınlar yaradılışı gereği her bakımdan güçlü erkeklere hayranlık besler.
Para demek Konfor demek ne yazık ki.
Allah Kolaylık versin Kardeşim.
Hala güçlüyüm çok şükür ancak artık orta sınıf yok oldu maalesef.Orta düzeyde bir vatandaştım ancak bu düğün masrafları beni çok geri plana attı.Alışkın olmadığım için bu kadar borca sıfırı tükettiğim için düşünmekten yoruluyorum.Konfor demek para demek bu doğru x ürünü alıp arkamı döndüğümde fiyatı artıyor.Eğer nişan ertesi eşyalarımı almayın düğün arefesine bıraksaydım en az 300-400 bin daha içerdeydim.Teşekkürler
Hocam benim de 2 hafta önce düğünüm oldu. Şanslıyım ki eşim ve ailesi çok anlayışlı insanlar. Eşimle nişanımızdan sonra anlaştık ve kimseye minnet etmenden her şey kendimiz yapalım dedik. 1 sene boyunca düğüne kadar me kıyafet ne başka bir şey almadan borçlarımıza odaklandık aylık 30 bin civarı borç ödedik. Şimdi hepsi bitti düğün oldu evimize geçtik ama yine stres var üzerimizde çünkü bu sefer de yeni borçlar, ev geçim derdi başlıyor. Bir de ticaretle uğraşıyoruz birlikte. Ya batarsak ya çıkarsak ne olacak ya bir şey olur da muhtaç kalırsak diyoruz. Allah kimseyi kimseye mahçup ve muhtaç etmesin. El ele verdikten sonra siz kimse sizi yıkamaz ne borç ne başka bir şey. Gelir geçer hepsi (borç yiğidin kamçısıdır ☺)
Borç benim diyen en yiğidi bile yıkar geçer hocam.Ben aileme minnet etmek durumundayım ne yazık ki bundan ötürü gocunmuyorum çünkü ailem olmasa bitiğim ben bu şartlarda çalmadan çırpmadan helal parayla ne evlenebilirsin ne para biriktirebilirsin.Maaşlı çalışanım ek gelir olarak e-ticarete girmeyi düşünüyorum şu sıralar.Ticaret yapmak da bir risk ama risk almadan hiçbirşey hallolmuyor.Teşekkürler
Evlilik çok güzel bir şey ama günümüz ekonomik koşulları, düğün stresi gibi faktörler çiftleri etkiliyor. İlişkinizde bir tarafın yapıcı olması gerekiyor. Eşinle ilgilen, fırsat buldukça gezin... Borçlar bitince de her şey güllük gülistanlık olacak zannetme
Hocam herşeyin fazlaca farkında olmam zaten beni yoruyor.Biraz cahil taklidi yapıp günü birlik yaşayıp paramı savurmak istiyorum olmazmı

teşekkürler