Neden nikotinsizliğe bağladınız? 1 sene bıraktım sorun olmadı bende. Doktora görünün bence soeun başka olabilir
Doğru diyorsunuz farklı bir rahatsızlık olabilir. Sıkıntı olan kısım tam sigarayı bıraktıktan sonra başlaması. Bunun gibi bir sağlık problemini daha önce hiç yaşamadım.
Ben sigarayı bırakışımın 4. ayında ani bir sinir patlaması ile dışarıya çıkıp gezdiğimde kendimi hep sigara aldığım marketin önünde dolanırken bulmuştum, Hiç bir şekilde bilinçli gitmedim oraya 4 5 aydır uğramadığım bir mahalle idi, bilinçaltını bile öyle bir şekillendiriyor ki şok olmuştum. İlk 1 ay yaşadığım yoksunluk belirtilerinde ise dudakta yara çıkması, kaşıntı, ani sinir, sabah boğaz ağrısı ile uyanma gibi semptomlar yaşadım ki muhtemelen nikotini vermedikce vucüt ona vermen için her türlü oyunu oynuyor ki bu oyunların içerisinde fiziksel yan etkilerde var kişiye göre değişir ama ben gördüm bu yan etkileri. Belli bir noktadan sonra vazgeçiyor ama zihinsel oyunlar oynamaya başlıyor bu sefer ' iç gitsin içende ölüyor içmeyen de gibi' gibi savunma mekanizmaları oluşturtmaya başlıyor, bir tane kahvenin yanında iç bir şey olmaz, sahildesin bak herkes içiyor bir tane de sen yak gibi türlü türlü hinlikler. Nikotin zararlı diye bilinen maddelerin bir coğunu suya götürür susuz getirir öyle bir şey.
Hocam dün sigarayı birden bıraktığım için bu tarz sorunlar olabilir diye bir dal sigara yaktım ve tek fırttan sonra sigarayı kırdım ve attım. Artık gerçek anlamda tadına , kokusuna dahil tahammülüm yok fakat dediğiniz gibi o sigarayı bir şekilde istiyorsunuz işte.
Ben nikotin sakızı ile aştım 15 yıldır içtiğim sigara bağımlılığını. Ne zaman sigara isteği gelse onunla geçiştirerek. Denemeni öneririm (Nicorette).
Markasını hatırlayamadığım bir nikotin sakızı ile bende bırakmaya çalışmıştım hocam olmadı. Birden kestikten sonra şu işlemleri uyguluyorum zaten
- Sabah kalkınca en az 2 dal sigara içerdim. Artık kalkınca dişlerimi fırçalıyorum
- Yanımda daima en az 1,5litrelik su bulunduruyorum.
- Ağzım boş durmuyor sürekli sakız , naneli bonbon vs. duruyor.
- Çay , kahve gibi tetikleyici içecekleri komple sildim hayatımdan.
- Gece yatma saatlerimi değiştirip erken yatıp ; sigarayı unutmaya çalışıyorum. (İnanın hiçbir faydasını görmedim
)