ilan cok enteresan alinmayin ama balon gibi duruyor,
bikac sorum olacak cevap vermezseniz de sorun degil,
1, gelir tl uzerinden satis neden euro? 1milyoneuya tam olarak ne satiliyor anlayamadim.
2, kar orani nicin cok dusuk? private label? almanya icin marka kaydi? usa icin marka kaydi?
3, tedarikciler turkiyeden sanirim trendyol var isin icinde, bu is pl degilse drop mu, fba mi fbm mi? amazon bireysel hesaplarla mi satis yapiliyor?
4, madem amazondasin satis ve devir icin amazon firma hesaplarinin degistirilemeyecegi ve satilamayacagini biliyor musun?
5, amazon kadar illet bi sektor yok, satis adetlerinizi goren rakipler yamyam gibi listeye coreklenip sizi disari atabilir. yada pl yapabilir sizin %5 kar bir anda -5 olabilir? yada sizin sektor niche idi ve rakipleriniz mi cogaldi?
1. Gelirin riskini TL yazarak alabilirim ama satış fiyatının alamam. O yüzden gelir TL satış fiyatı Euro. 3 günde yüzde 3 kaybetmiştim TL yazsaydın.
2. PL. Kar oranı düşük değil oldukça iyi. Daha yüksek kar marjı yapıyorum diyen yalan atar yada hesap kitap yapmasını bilmiyordur. Ben tüm giderleri düştükten sonra cebime kalanı yazıyorum. 3 e aldım 6 ya sattım dersem yüzde 100 kar etmiş olurum, ama ben adam akıllı hesap kitap yaparım.
3. Trendyol zevk amaçlı açık. Eleman gideri vs karşılıyor. Birde elde kalan ürünleri satıyorum.
4. Bilgin olmadığı konularda emin konuşmamak lazım. Yasal olarak Amazon dahil herkes izin veriyor. Abuk subuk hesap satmıyoruz, sadece bize bakan müşteri temsilcisi var.
5. Rakip cebine 500.000 euro koymadan bize karşı gelemez. Herkesin gücünün yetebileceği ürün değil.
normalde cevap vermeyecektim çünkü soruların yarım yamalak bilgin olduğunu gösteriyor i.