Yerel ve Ulusal haber sitesi sahibiyim. Bu işi yaklaşık 10 yıldır yapıyorum ve 9 yıldırda Misafir; hosting içerisinde barınan
www.yalovaguncel.com ve
www.yenidusun.net sitelerinin sahibiyim. Sitelerimiz için yeni ekip kuruyoruz. Bu işe başlayacaksan öncelikle sana tavsiyem sağlam bir ekip oluşturman ve en iyi hosting ile en iyi temayı seçmende fayda var. Sitede senin haricinde hiç kimsede tam yetki (admin) olmamalı yasal bir sorunda siteye anında müdahale edebilmen bakımından bu çok önemlidir. Size tavsiyem siteyi açtıktan hemen sonra ilk yapmanız gereken ilgili makamlara site hakkında bilgilendirme sağlamak. Sonrasında ise il içerisindeki tüm kurum , kuruluş , STK , Dernek vs ziyaret ederek kendinizi tanıtmak ve onların haber ağlarınıza kendinizi eklemek olacaktır. Kurumsallık bakımından
ajanasadi123@gmail.com -
ajanasadi123@hotmail.com vs değil direk
info@siteadi.com şeklinde kurumsal bir mail ile iş yapmanızı bir whatsapp ihbar hattı kurmanızı çek gönder yayınlayalım şeklinde sosyal medya adreslerinizde ilan yapın. Haberleri sadece sitenize eklemeyin elinizden geliyorsa anlık olarak Facebook , Twitter ve İnstagram üzerinden paylaşımlar yapın bu siteye büyük katkı sağlayacaktır. Bir haber sadece sizde mevcut ise resmin en önemli noktasına kendi logunuzu şeffaf fazla göze batmayacak şekilde eklemeniz yeterli olacaktır.
Bu iş bir ekip işidir bu nedenle ekibiniz olmadan benim gibi tek başınıza yapmak isterseniz bu durumda diğer işlerinizde aksamalar yaşamanız doğal olacaktır. En önemlisi vakit ayırmanız öyle 3 gündür kimse okumuyor kapatıyorum diyerek pes etmeyin.
Genel Sorulan Sorulardan [Haberi Başka Yerden Kopyalasam veya Botlarla Çeksem?]
1 - botlarla çekeceğiniz her türlü haberde ilgili dağıtıcı medya kuruluşunun telif hakları geçerlidir ve sizi dava etme hakkı vardır.
2 - bu işlemi başında , ortasında veya sonunda yapsam diye birşey yok haber kopyala yapıştır olacağından yine telif ihlali olur.
3 - farklı bir haber sitesinin haberini izinsiz almanızda siz o haberi özgünleştirmeden yayına alırsanız google ilk yayına alını sıralamada dikkate alır.
4 - haberlerde kaynak verseniz dahi örneğin site hurriyet ama haberi servis eden AA yine sorun yaşarsınız AA sen benim abonem değilsin diyecektir.
5 - sadece spor haberleri yapacaksan benim ya haberleri kendin yazacaksın yok ben yazamam kalemim iyi değil dersen o zaman mynet spor gibi servislerden alıp özgünleştirip (haberi yeniden farklı bir dille yazarak ) yayına alabilirsin.
6 - Ajans abonelikleri biraz pahalıdır ve api ile haber çekeceğini iddia eden bazı site ve eklentiler var bunlarında hiçbir yasal dayanağı yok kendi kurdukları bot sistemle abone olmayanlara içerik sağlıyor bir yerde suç işliyor aslında ajans tutup sana dava açsa botu yapan firma benim sözleşmemde bak şöyle bir madde var diyip kendini aradan sıyırır.
7 - Resmi kurumların basın açıklamalarını siteden olduğu gibi alıp kullanmanız sorun yaratmaz orjinal bağlantıya link vermeniz yada belirtmeniz yeterlidir.
Şahsi Hosting Önerim : Misafir;
www.narin.net.tr
Şahsi Tema Önerim :
@BirTema;
www.birtema.com
Diğer Yorumum :
https://www.r10.net/1082584531-post6.html
Benimle iletişime geçerseniz kapsamlı sıfırdan kurulumda yardımcı olabilirim.