Arkadaşlar bu sektör aslında baya kapsamlı benim görüşüm, ancak bir kaç konu var kafama takılan.
Yaşamadığınız bir şehirle ilgili yerel haber projesinin yönetimi nasıl olur, gidip ta sağdan soldan haber için çekim yapamazsını sonuç olarak bu durumda haber içerikleri telif sorunu yaşamadan nasıl toplanır?
Ajans anlaşması yapıldığını düşünelim, bir firma bir ajans ile anlaşma yaptığı takdirde haberleri tek bir site de yayınlama kısıtlaması söz konusu mu? Diyelim ben haber sektöründe bir firma olayım bir anlaşma yapayım ancak firmama ait olan birden fazla haber sitesinde bu içerikleri yayınladığımda bir sorun teşkil eder mi?
Bu konuda yatırım yapacak maddi gücüm pek yok benim durumum biraz karışık anlatması da uzun sürer, ancak bir yolunu bulup firma açıp anlaşma yapsak bana ait olan tüm sitelerde haber yayını yapabilir miyim bu önemli bir konu.. Elimde güzel 2-3 haber domaini hali hazırda mevcut ancak bunları kaliteli ve düzenli içerikler ile getirisi ve kazancı iyi bir seviyeye çıkartmak istiyorum. Bilgi ve tecrübelere ihtiyacım var, bilgisi olan paylaşırsa teşekkür ederim..