Grovn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hiç erinmeden ilk sayfadan son sayfaya kadar bütün yorumları tek tek okudum... Ayhan hocamın sürekli reklam açık arttırması konusu üzerinde durarak mesajlar vermeye çalıştığını görüyorum.

Tıklama ve Dönüşüm Etkisi: Tıklama sonrası dönüşüm TBM'yi artırabilir. Çünkü reklam verenler genellikle yüksek dönüşüm oranlarına sahip sitelere daha yüksek TBM'ler ödemeye istekli olabilirler. Ayhan hocam "reklam verenin isteklerini karşılıyorum" diye yorumlarda da belirtmiş. Aynı zamanda yüksek dönüşüm oranına sahip kelimesinin hocamızın bahsettiği "her reklam alanının bir kalite puanı oluyor" olduğunu anlıyorum.

Burada hangi reklamverenin ne istediği konusunda bizim bir fikrimiz olmasada ayhan hocamız bunu yılların deneyimi ile gayet net bir şekilde biliyor sanırım. Bununlada yetinmiyor tabi, yüksek TBM ödeme istekli bu reklam verenleri reklam açık arttırması ile güzel bir rekabete sokuyor sanırım. Yorumlarda belirtildiği üzere "aynı reklam ilk ihalede 20tl tbm verirken açık arttırma 7 8. ihaleye kadar devam ettiğinde gene aynı reklamdan TBM 10 katına kadar çıkabiliyor tıklama sonrası dönüşüm güzelse birde epey katlanıyor TBM "

Reklam Açık Artırması konusunda bilgi birikimi ve tecrübesi ile Yüksek TBM'ye sahip reklamı katlıyor, Tıklama ve Dönüşüm Etkisi tecrübesi ile katlanan TBM rakamını bir kez daha katlıyor. Bence burada sadece bu faktörler yer almıyor çok daha fazla faktör olduğunu düşünüyorum.

Mesela;

Burada da sayfada yada içerikte gösterilen reklam sayısının reklam açık artırmasına etkisi olacağını belirtiyor. "her reklam alanının bir kalite puanı oluyor " aynı zamanda reklam alanlarının kalite puanının olduğu belirtilmiş, bu iki detay aslında içeriğe veya sayfaya yerleştirlmiş reklamların en yüksek kaliteye sahip alanlar olduğunu görebiliyoruz. bu sayede reklam sayısının az olması ve bulundukları alanın kalite puanının yüksek olması reklam açık artırması önemli derecede tetiklediğini anlıyorum.

Burada da yine aynı mesaj verilmiş, ne kadar çok reklam alanı o kadar düşük TBM, "reklam sayısı az olduğu zaman niche bir sektörde reklamverenler ihaleye girer" hep aynı mesajlar verilmiş aslında...

"x firması reklamı sizin sitenizde 1tl verirken aynı reklam birimi aynı reklam başka sitede 100TL reklam alanı kalite puanı yüksek ise Reklam açık arttırması üst seviyeye çıkmış ise 3 4klara kadar çıkabiliyor TBM"
"reklam sayısı az olduğu zaman niche bir sektörde reklamverenler ihaleye girer"

Özenle seçilmiş Kalite puanı yüksek reklam alanları ile ilgili TBM değerine değer katıyor, Az reklam alanı ve bu reklam alanlarının Kalite puanı yüksek olduğunu varsayarsak reklamverenler için sert bir ihale ortamı hazırlanıyor ve bu ihalenin en üst seviyelere çıkılması bekleniyor.

"reklama tıklayan kendim olduğum için ihale mantığını da çözdüğüm için sistemin en üst seviyesinden tık atabiliyorum"
"sitede reklamları gördüğüm de ihalenin bozulduğunu yada devam ettiğini anlayabiliyorum"

Burası can alıcı nokta olsa gerek, aslında konudaki görselde bahsedilen 8 sayfa görüntülenmesi ve ardından gelen o mükemmel tıklama hocamızın yukarıda alıntıladığım cevabı ile örtüşüyor. 8 sayfa görüntülenmesi esnasında var olan bir ihalenin 8 sayfa görüntülenmesinde bozulduğunu anlaması ve o tıklamayı yapması bir ustalık eseri. 1 sayfa görüntülenmesinde o reklama tıklasaymış bahsi geçen bu tbm olmayacaktı, 4 sayfa görüntülenmesinde tıklasaymış belkide bu değerin yarısı kadar olacaktı.

Not; Tıklama ile bitmediğinide belirtiyor, tıklama sonrası reklamverenin isteklerinide biliyor ("reklam verenin isteklerini karşılıyorum" ) ve bunu reklamverene vererek TBM Değerine değer katıyor.

Peki bunlar nasıl öğrenildi ?

Bence hocamız yıllarca adım adım deneyimleyerek ögrenmiş, 1 günde yada 1 yılda öğrenilecek bir şey olmadığını kendiside çok iyi biliyor yukarıda bahsettiğim yüzlerce yorumdan çıkarılan sadece bir kaç detaydı. Belkide bahsi geçmeyen bir çok detay daha vardır. Ama genelde bizlere Reklam Açık Artırması konusu üzerinde durmamız gerektiğini ve en önemli konunun bu olduğunu defalarca belirtmiş.

Bana göre altın değerinde bir konu tüm detaylar verilmiş üzerinde durup, kafa patlatmak, deneyip yanılarak güzel sonuçlar elde edileceğine inanıyorum.

Fazla takılmaya gerek yok, incele, düşün ve uygula. Olmadı mı tekrar dene, Ne olcak ki en fazla banlanırız
Mesajlar çok güzel alınmış hocam tebrik ederim.