Hocam Allah yok diyorsunuz yada bir yaratıcı olmadığını ima ediyorsunuz. Peki biz nasıl oluştuk, evren, gezegenler ve dünya nasıl oluştu.
Bir fabrikayı kim kurar patron peki patron eleman alıp o fabrikayı işletir burda demem o ki fabrikayı yapan bir yaratıcı yani patron elemanlar ise kul gibi birşey kısaca her oluşun arkasında biri var.
Bu kocaman evrenin arkasında da biri var öldükten sonra oraya gidecez.
Biraz karmaşık yazmış olabilirim.
Benim de kafam karışık hocam ne yalan söyleyeyim yaşadığım olaylar vb inancımı sarstı.
O halde biz niye varız, niye acı çekiyoruz bu saçma dünyada, niye sıkıntılar içindeyiz, ben yada sen niye varız. Simülasyonun içindemiyiz yoksa aslında biz yokmuyuz.
Çok derin konular içine girdikçe çıkamıyor insan hata bazen ruh varmı bilmiyorum ama içimden birşey çıkıp giriyor sonra kendime bu soruyu soruyorum ben niye varım bu olay arada oluyor.
Bir inanca inanıyoruz o da şuan Allah biz müslümanlar olarak.
Bu arada sizin yazıları beğenerek okuyorum 😄
Bende sizinle aynı görüşteyim. Yaşadığım sorunlardan dolayı bazen bunalıyorum hayattan.
Yani inanıp ile şüpheye düşme arasında gidip geliyorum.
Yani şüpheye düştüğüm zamanlarda bile 5 vakit namaz kılmaya devam ediyorum. Ama şüphe durumlarım da yok değil.
Şüphe durumlarim mesela islamiyetteki sorunlar.
Kadının mirastan az pay alması.
Kadına verilen değer. Kuranda mucize olarak bahsedilen olayların aslında yanlış olduğu. Kimi ayetlerde din adamları tarafından her çağda çağın durumuna göre tefsirinin farklı olması.
Misal sperm konusu kuranda bel ile kaburgalarinda olduğunu asırlar önce söylenmiş. Ve geldiğimiz bu zamanda spermin testislerde olduğu bulununca, bu seferde ayette bahsedilen sperm olmadığı, bebeğin anne karnında iken o bölgede olduğuna işaret olarak ayetin yorumunu din adamları güncellediler.
Yani uzun lafın kısası, islamdaki güzel erdemli davranışları görünce, Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir gibi. Bunları görünce şüphem gidiyor.
Sonra mucize olarak gösterilen ayetlerin belki hatalı olduğunu görünce, kadına verilen değerin, taciz tecavüz, subyancilik olayları görünce de şüpheye düşüyorum.
İşte şüpheye düştüğüm olaylardan biri. Tweet altta.
İslam mükemmel, müslümanlar değil. Evet olabilir ama Islam Müslümanı insanı kamil yapamıyorsa, düzeltemiyorsa demekki bir yerde hata vardır.
https://twitter.com/tly_Ungodly/stat...HUwxbeuCg&s=19