Hocam bilgin olsun diye yazıyorum.
Söylediğin şeyler halk ile alakalı değil , yönetimin kararları sonucunda ortaya çıkan durumlardır.
Almanya üretim için insana ihtiyaç duyar ve göç alır , 50 senede 3m Türk olmuş. Çocukları türk kültüründen bir haber büyük çoğunluğu Türkçe bilmiyor. Almanyada 50 tane akrabam var çocuklar Türkçe bilmiyor.
Gidenler oraya adapte edilmiş.
Bizim ekonomimiz ortada , gelen tamamen zarar , yapılan şeye anca sıçmak sıvamak denir. Şurada 8 senede 13m olmuş sayıları.
Gençler iş beğenmiyor meseleside yönetimin hatası . Sen herkesi üniversiteli yaparsan , üniversite okuyan genç gidip tarlada,berberde,sanayide vs vs çalışmaz.
Sonra gençler iş beğenmedi olur.
Ülkede öğretmen ihtiyacı : 50 bin ise neden 500 bin öğretmen mezun oluyor söyler misin ? Kalan 450 bini gidip tarla mı sürecek ? Çıkar telefonunu iş beğenmiyorsun demesi kolay.
Sen bu gençlere sağlayacak iş olanağın yoksa , üniversiteyi zorlaştırırsın , hem okumanın bir değeri olur ,
hemde okuyamayan diğer iş kollarına sarılır.
Kimi berber olur , kimi pazarcı , kimi sanayide çalışır , kimi kendi işini yapar.
Win-win durumu , olay fark edebildin mi ?
Arkadaşlar yorumlarınızı okuyorum ama gerçekten çok komik insanlar var aramızda
Herkes suriyelilerden şikayetçi bende çok memnun degilim. PEKİ ALMANYADAKİ HOLLANDADAKİ TÜRKLERE NE DEMELİ ? RAKAMLARI MİLYONLARCA.
Hepiniz Ülkeyi terk etmekten hukumeti suçlu buluyorsunuz bundan 40 yıl önce almanyaya hollandaya dünya kadar türk gitmedimi ?
Degişen birşey yok ülkemiz gerçekten çok güzel bir ülke
ekonomik sorunlar pahalılık tabi bunlarda haklısınız bunlara çok birşey diyemiyorum ama umarım en güzel günlere geliriz.
ve şunu söylemeden edemiyecegim
herkes okuyup doktor polis hakim yazılımcı saglıkçı olma derdinde
Arkadaşlar herkes okursa iş begenmezse nolacak bu ülkenin hali ?
Oto tamirci berber terzi tekstilci dönerci ve birçok dünya kadar meslek bunlar ne olacak ? herkes benim çocugum okusun masa başında çalışsın derdinde yok arkadaşım öyle bir dünya yok bazılarınız hala bunu kafasına sokamamış