Ülkedeki sorunlarn konuşulduğu başlığa gelip konuyu eski yönetimlerin (en az 22 yıl öncesinden başlayan 30 40 yıl öncesine giden antik hükümetler yani) kötülüğüne getirerek işi siyasete döken kişiler bıktırdı artık.
Bir konu açıldığında ülkede sorun var diyen bir kişiye siyasi argüman öne sürmeden ve iktidarın aslında suçlu olmadığını anlatmak için yazıldığında konuya bu kişiye cevap veren dertli insanlar da yazınca konu siyasi denilip yönetim tarafından kapatılıyor. Moderatör arkadaşlar lütfen bunu yapmayın. Konuya ilk siyasi yorumu yapan kişiyi ve siyasi devam eden kişileri yazdıkları hukuka da aykırı ise gerekli önlemi de alarak konuyu temizleyin.
Ben forumda konuyu açan kişiye saygılı olmanın gerektiğini düşünüyorum. Adam bir konu açmış ve başkaları mecrasından çıkarmışsa o kişileri cezalandırmak lazım. konuyu kilitlemek veya siyasi diyerek ülke sorunlarının konuşulmasını engellemek de daha katı bir siyasettir. Eğer burası webmaster forumu deniliyorsa lütfen başka hiç bir konuya izin verilmesin. O da kabul. ayrı bir kategori var ve insanlar yasal çerçevede kalmak kaydıyla konuşabilmeliler.
Son olarak açılan konularda kişiselleşen karşılıklı konuşmaya dönen diyaloglar da gerçekten çok rahatsız edici. lütfen bu hale gelen tartışmalarınızı özel mesaj ve whatsapp gibi yollarla tüm hıncınızı çıkartarak yapın.
Türkiye'den doktorlar yurtdışına çıkıyor ve insanlar daha da zor durumda kalıyor. Muayene almak zorlaşıyor. Siz de diyin ki "şu argüman ve istatistiğe göre bu yanlış". ama buraya uzun açıklamalarla atv haberde duyulabilecek türden zırvaları yazıp durmayın. insanlar istese bu propaganda kanallarını kendileri izler. her tür siyasi yönlendirmeden uzak bir şekilde bir konuyu konuşabiliyor olmak erdem ve ahlak gerektirir. Bu seviyeye çıkamazsak daha çok tartışıp ülkeyi yaşanılmaz hale getiririz.
Bir de burada yurtdışına çıkmaya çalışan veya bununla ilgili fikri olan kimse ülkeden nefret etmiyor veya yurtdışında oradaki şartlara göre daha iyi şartlar bulacağını ingiliz kraliyet ailesiyle yarışacak bir saygıya kavuşacağını düşünmüyor. Burada kendi ülkesinde mülteci durumuna düşmekten korktuğu için yurtdışına çıkmaya çalışıyor.