Selamlar yavru kedi sahiplenmek istiyorum, daha önce hiç böyle büyük bir evcil hayvanım olmadı. Sorumluluklarım nedir? Veteriner, aşı, mama ve kum vs maaliyetleri ne olur?
2 gün önce 3 aylık bir yavru sahiplendik. İlk defa kedi sahiplendik, taşıma kabı - kumu, tarak, mama 500 küsür TL tuttu. Önümüzdeki hafta aşılarını yaptıracağız, En uygun 600-700 TL yanlış hatırlamıyorsam 2 aşı için toplamda aldığımız fiyat. Manevi, maddi değişik bir duygu gerçekten. Kötü veya off denilebilecek bir şey değil ama gerçekten çocuk sahibi olmak biraz meşakkatli. Evde annelerin, ev hanımlarının sık temizlik girişimleri insanı rahatsız ederken şuan yavrucak evin her tarafına girip çıkıyor diye daha az toz olsun diye ailecek temizliğe girişip, şuraları da tekrar süpürelim - temizleyelim bir şey olmaz modundayız 1-2 gündür

Bir de insan karakteri gibi psikolojik - karateristik bir boyutu var, her kedi biraz afacan olabiliyor fakat genelde uykucu - miskin hayvanlar olması bir yandan ciddi bir avantaj. 1-2 saat sabah, 1-2 saat akşam fıldır fıldır modundayken sonrasındaki miskin modu, hem evde kendisine hem evde onun için ekstra dikkat edilen düzenin dağılmaması için güzel bir şey
Benim gibi dağınık biri, tüm kıyafetleri, bilgisayarı, kalem - kağıt, ıvır zıvır eşyaları yatmadan önce bir yerlere tıkıştırıyorum ki ne kendisine ne de eşyalara yanlışlıkla zarar vermesin. ( Öncelik her zaman için kendisine zarar vermemesi tabi yinede durduk yere bilgisayar, telefon, mouse masrafınada gerek yok)