Öncelikle alanında gerçekten uzman ve yanlış bilgi veya ticari agresiflik ile sizi yanlış yönlendirmeyecek hekimlere danışmanızı tavsiye ederim. Hekim veya bu alanda uzman olmadığım için kesin konuşmam doğru olmayacaktır fakat şunu da unutmamalıyız günümüzde tartar veya bakım, temizlik sorunu olmadığında herkesin dişi bembeyaz veya kar beyazı olacak diye bir durum yok. Bir çok insanın dişi uzman bir hekimin doğru temizliği, kişinin doğru bakımına rağmen bembeyaz olmayacak çünkü normal şartlarda da doğası, yapısı öyle değil. Televizyon veya sosyal medya gibi platformlarda, ek olarak gündelik hayatta bazı insanların doğru bakım ile temizlik ile dişleri bembeyaz evet fakat bir çok insan temizlik, doğru bakım faktörüne ek olarak beyazlatma için ekstra bir hizmet, süreç ile kar beyazı rengini elde ediyorlar.
Yani tartar, leke, bakım - fırçalamada eksik - yanlış bir süreç yoksa amiyane tabirle tıbbi bir şekilde dişlerinizi beyaza boyatmadan bembeyaz dişler elde edemeyebilirsiniz. Ben gerçekten etkili bir şekilde diş eti, tartar temizliği sonrasında dişlerimin beyaz tonundan memnunum ama yinede kar beyazı minvalinde bir beyazlık beyazlatma için özel bir işlem yaptırmadığım sürece elde edemiyorum. ( Dişlerimi temizlettiğim gün dahi ) Kendi dikkat ettiğim ve faydasını gördüğüm bir şeyi söylemek istiyorum. Çay, kahve, kola gibi içeceklerin tüketiminden sonra kısa süre içerisinde dişleri fırçalamayı ihmal etmemek hem renk tonu, hemde belirgin çizgisel lekelenmeleri ciddi anlamda geciktiriyor. Önceden diş temizletme aralığı içerisinde daha çabuk dişlerimin rengi sararır ve ön dişlerimde kahverengi - sarı çizgisel lekeler oluşurdu artık bu konuda çok daha rahatım.