abigailcat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle minik kedimiz ve sizin adınıza çok sevindim.

Kedi nispeten bakım istemeyen, kendine has, özgür, bağımlı, sevimli, asabi, sakin bir hayvandır. Yavru kedi sahiplenmek istiyorsanız öncelikle bir kedi ile aynı evde yaşamanızı önerebilirim. Örneğin geçici yuva olabiliyorsanız eğer, bir süreliğine canlara sıcak yuva olursanız eğer, sizler için çok daha sağlıklı olacaktır.

Bir heves kedi/yavru kedi sahiplendikten sonra "Tüy döküyor" "Kumuyla mı uğraşacağım" "Gece uyumuyor" diye hayıflanıp canları sokağa terk eden/terk etmek zorunda kalan insanlar maalesef ki varlar.

Sorumlulukların şunlar;

Sevgini göster,
Sevgini göster,
Sevgini göster,

Daha sonra

Günlük olarak kediyle ilgilen, oyunlar oyna, yorulmasını sağla,
Yaz mevsimlerinde tercihen 2 ay, normalde 3 ayda bir olan iç-dış parazit aşılarını yaptır/takibini yap,
Karma-kuduz gibi uzun süreli aşılarını yaptır/takibini yap,
Kesinlikle ama kesinlikle kısırlaştırma işlemini yaptır,
Kaliteli ve dengeli öğünler sun,
Kumunu düzenli temizle,
Evde odaların kapısını kapatma
Minik canavar izin verdiği sürece tüylerini tara,

Şimdilik akılma gelenler bunlar. Maliyet konusuna gelirsek, veteriner ücretleri şehirden şehire, semtten semte inanılmaz farklılıklar gösteriyor. Dişi kedi kısırlaştırma maliyeti erkek kedi kısırlaştırma maliyetinden biraz daha pahalı. Ortalama 1000-2000 Lira arası kısırlaştırmaya para verebilirsin.

Tahmini 9 aylık çok tatlı dişi bir kedim var. Kahramanmaraş depreminde enkazdan sağ kurtulmuş, isimsiz bir kediydi, adı artık Kaiser. Ankara Keçiören'de iç+dış parazit aşısına geçtiğimiz hafta 250 Lira ödedim.

Mama olarak N&D Neutered Portakallı kullanıyorum. Günde 60 gram mamayı 2 veya 3 seferde veriyorum. Her zaman taze içme suyu bulundurmaya özen gösteriyorum. Kullandığım 10 KG Mama şu an 1300 Lira civarı. 60GR/Gün hesabından 5 ay kadar daha kullanabilirim mamayı.

Çip taktırmak 250-300 lira arası sanırım, net bilmiyorum.

Kumların da litresi 5-10 lira arası değişiyor. Ayda 20-30 litre kumdan fazla kullanabilirsin, ama kediden kedide değişiyor zira Kaiser inanılmaz su içiyor ve idrara çıkıyor Ekstra malt/macun da alırsan eğer aylık (ortalama) 50-100 TL de bu kalemin maliyeti olur.

Evet, umarım tüyü kadar uzun ömrü olur. Sormak istediğin spesifik şeyler varsa çekinme.

İyi forumlar.
Hocam iç dış parazit 250TL çok iyiymiş, muhtemelen ben İzmir'de 4 katını ödeyeceğim. Tarım ve orman bakanlığından ücretsiz aşılama hakkında bilgin var mı? Yada dışarı çıkmayacağı için dış parazit yaptırmasak.