elessaramandil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu yazıyı bu işlere girmek isteyen ve burada bir ışık gören arkadaşlar için yazmak istedim. Bu sektöre girdiğimdeki durumlarla şu anki durumlar arasında dağlar kadar fark var. Her geçen gün şartların ağırlaştığı politikaların sertleştiği kazançların azaldığı bir dönemdeyiz. Marketlerdeki rekabetin her geçen gün artması, türkiyenin ekonomik durumu (google tarafındaki) ve ortaya çıkan işlerin kalitesinin düşüklüğü bu etkenlerden bazıları. Marketler gerçekten kitle anlamında büyük potansiyel barındırıyor ve herkese reklam ile kendini tanıtma fırsatı sunuyor. Hepimiz pasif gelirin peşindeyiz kimi legal yolları kimi illegal yolları tercih ediyor. Devamlı foruma girip yapılan ticaretlere alınanlara satılanlara bakıyorum. Bir çoğu malesef şapkadan tavşan çıkarmaya çalışıyor. Yapılan yayınlanan işler muhattap bulamıyor unutulup gidiyor. Yani durum böyle herşey zor e yapmayacakmıyız diyenleri duyar gibiyim. Tabiki yapıcaksınız ama şu maddelere dikkat etmeniz gerekiyor.

1- Forumda elden ele dolaşan projelerle başarılı olmanız çok düşük boşa para harcayıp zaman harcamayın
2- Yaptığınız projenin bir hedefi kitlesi olmalı. Örneğin polis sınavları uygulaması yapıyorsan bunu kaç kişi kullanabilir kaç kişi satın alır bunu düşünerek hareket etmelisin. Ben genelde globale içerik oluşturmanızı öneririm.
3- Sürdürülebilir reklam bütçeniz yoksa boşuna uğraşmayın artık keşfedilme başarılı olma şansınız yok denecek kadar az olsa bile çok uzun zaman alabilir. Sadece reklam bütçenizde yeterli değil bütçeyi hedefi doğru ayarlamanız lazım.
4- Bazı düzenlemler yaptırmak için forumda veya dışarda google hesaplarınıza yönetici olarak atadığınız kişilerin geçmişleri önemli zira googledan ban yemişlerse sizde banlanabilirsiniz.
5- İddia arkadaşlık vs gibi hızlı para kazanma yöntemleri ile kalıcı olmanız zor muhtemelende banlanmanız çok olağan
6- Google apple mağazaları bir avm arkadaşlar milyonlarca kişi ziyaret ediyor. Mağaza açıp ürün sergiliyorsunuz o iconlar o market görselleri nedir yuzde 95 i özenmiyor önemsemiyor. Bence market görselleri hepsinden önemli. Bu olmazsa indirilmeyi unutun uygulamanız ve oyununuz ne kadar profesyonel görünürse o kadar fazla indirilme şansı bulur. Hali hazırda yayında olan kişilerde devamlı ab testi yaparak daha fazla indirme alabilir geliştirebilir.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Tabiki forumda alanlarında uzman arkadaşlarımız da var. İstenildiği takdirde önerilerdede bulunurum. Kimseyle polemiğe girmek istemiyorum zamanımda yok. Bunlar benim şahsi düşüncelerim ve tecrubelerim. Bu sektörle ilgili sorular olursa konudan veya özelden yardımcı olmayada çalışırım. Herkese hayırlı kazançlar

Merhaba hocam öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim. Sizinde dediğiniz gibi mağaza görselleri ve açıklama metnini özenle hazırlamak gerekiyor.

Konuda bahsettiğiniz ab testleri tam olarak ne oluyor açıklama şansınız var mı ?