Sayın meslektaş arkadaşlarım şu durumu bana izah edebilecek olanınız var mı? Konu tasarımımı güncellemek istiyorum zamanında yaptığım PSD'yi açıyorum font olarak Nexa ailesini kullanmışım.. Tekrar font kütüphaneme gidip nexa fontlarını aktifleştiriyorum ama sanki font yüklü değilmiş gibi davranıyor. Olay şu ki PSD'deki eski kullanılan font Nexa Heavy benim yüklediğim font NexaHeavy yani arada sadece bir boşluk var.. Ancak ben fontlarımı her seferinde internetten indirerek çalışmıyorum kütüphanemden çekiyorum yani proje oluşturulduğunda kullanılan Nexa ile şuan bendeki Nexa farklı olamaz. Fakat diyelim ki öyle oldu diye birkaç farklı kaynaktan başka Nexa aileleri yüklüyorum ama hepsi benim kütüphanemdeki ile aynı. Sonuç olarak bu saçmalığı aşamadım..

Şimdi ne olacak komple değiştir demeyin tasarımın uzunluğu 8500 px yani değiştir değiştir bitmez o iş Ayrıca başka bir saçmalık daha var ki oda ailenin 3 fontu pasif durumda kalıp hiç seçilmemesi. Ayrıca bazı yerlerde aynı fontla latin karakterleri yani "ş, ç, ğ" gibi karakterleri sorunsuz yazmışım fakat şimdi yazmaya çalıştığımda sanki o fontta destek yokmuş gibi davranıyor..

15 yılı aşkın süredir tasarımcıyım şu fontlarla ilgili saçma sapan problemlere bir çözüm üretemediler ya.. Sırf bu yüzden format atıcam heralde..

Sizlerde böyle sorunlar yaşamışsınızdır kesin acaba bir çözüm bulabildiniz mi?