wildturk1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne Yanlış Bilgisi Almanya gibi ülkeler pandemi ile beraber ihtiyaç duydukları bak ihtiyaç duydukları diyorum doktor hemşire ambulans şoförü hasta bakıcı gibi ihtiyaçlarını karşılamak için sağlık sektörü ile ilgili alımlar yaptı sonuç )) gidenlere sor

arkadaşım sende orda mültecisin istersen doktor ol istersen amele karşılaşacağın muamele bu almanya ya işçi olarak gidenlerin 4. düncü kuşakları bile avrupalı almanyalı olamamış hala horlanıyorlar kabul görmüyorlar yer yer sende burdan gideceksin ben doktorum İngilizcemde var diyeceksin sana meslek ve bol para verecekler öylemi

özellikle doktorlar için söylüyorum gidebilen gitsin hiç durmasın ben yaş itibarıyla bu mesleği nasıl değnekçiliğe Çevirdiklerini iyi biliyorum eskiden gidiyordun doktora bir siftah parası at diyordu yüzsüz gidiyordun bıçak parası istiyordu öğlen 12 ye yarım saat bir saat kala sözde memur olduğu görevli olduğu hastaneye geliyor du beyefendiler yazıhanelerinden özel muayenelerinden fırsat bulursalar mevcut iktidar tam gün yasasını çıkardı da millet doktor yüzü gördü şimdide yurt dışına gideceklermiş gidebilen gitsin mümkünse gelmesin

Dip Not: Suriyeli ıraklı iranlı lüpnan lı senin ülkende doktorluk yapamıyorsa sende onlarda doktorluk yapamazsın denklik ister tanınma ister alanında nam yapmış olman lazım ihtisasın olması lazım

eğer senin dediğin gibi olsa düşündüğün gibi o zaman türkiye de ki tüm üniversite mezunları alanlarında gitsin yurt dışında calışsın dünya ya açılın
Görmüş geçirmişsin ama hala pişmemişsin, yorumların hala çiğ.
Yurtdışına çıkmayı göze alanlar zaten mülteci gözüyle bakılacağını biliyorlar. Yaşadıkları psikolojik travma ve dışlanmışlık o kadar yoğun ki onu bile göze alıyorlar. Sadece bu durumun farkına varan sizsiniz sanıyorsunuz ama özellikle doktorlar durumun farkında.
Türkçülük yapmak bölücülüktür diyen birisinden bahsediyoruz. Gerçek Türkçüler zaten mücadeleye devam ediyor. Ancak ailesini çocuğunu düşünen birine milliyetçilik vatan sevgisi dinletemezsin. Eşi ve çocuğu bu ülkede tehlikede ise kendilerini hor gören ama güvende hissedeceği yere gitmeyi göze alıyor. Ayrıca biri sizi hor görüyorsa bunu kırmak ta sizin elinizde. Özetle millet cehaletten kaçıyor, hoşgörüsüzlüğe ırkçılığa karşı çözüm var ama kara cehalete karşı çözüm yok.