Sürekli kumar oynayıp kaybedip devam eden insanları birde kazanmadan sürekli borç alıp daha çok borca giren insanları anlayamıyordum ta ki kriptoya bulaşana kadar. Sanırım 1,2 iyi kazanınca tekrar o kazancı yakalamaya çalışıyorlar sonra kaybedince tekrar zararı çıkarmak için daha çok oynuyorlar. Ben iddaa olsun kaybedince, 1,2 kere karta takla attırmıştım asgarisini fln ödedim hangi akla hizmetse sonra bıraktım. Olay kafada bitiyor aza kanaat eder ve planlarını uzun vadeli yaparsan sabredersen kazanırsın. Bu aslında zihinsel bir hastalık dürtü kontrolü aklına eseni yapmak yeterince mantıklı düşünememek.
Örnek biraderin büyük kuruyemiş dükkanı vardı çeviremedi evi sattı biz neden kazanırız ev almak güzel geçinmek için şimdi kafasını duvarlara vuruyor mantıklı düşünemedim diyor abimin mesela yapısı böyle 25 sene öncede medikal şirketimiz vardı batırmıştı. 20 senedir çekleri hep borçla çevirip devam etmeye çalışıyor. Çok kazansada bu huyundan vazgeçmiyor kenara 3,5 kuruş atayım az yiyeyim daha küçük bir dükkanla daha çok kazanayım demiyor. Oğlundada aynı şey var sürekli borç yapar araba kaçırır kaza yapar bu niye böyle oldu diyor.
Olayı biraz dağıttım ailevi meselelere girdim ama özünde anlatmak istedim vakti zamanında varlık görmüşsen bunu tekrar yakalamak istiyorsun kimi sabırla yavaş yavaş inşaa eder kimi birden yapmaya çalışır.