Antifriz eklemezseniz yarın öbür gün su kanalları pas ve küften tıkanmaya başlayacak ve araç ilk sağlam sıcak havada motor üst kapağı conta vb tarzı yerlerde sorunlar çıkaracak.
en mantıklısı Antifriz ekletip dikkatli bir şekilde kullanmak çünkü Antifriz eklediğinizde o pas ve küf bağlamış yerler büyük olasılıkla patlayacak ve su kaçağı meydana gelecek.
Benim de geçmişte aynı tarz sorun yaşadığım araç vardı Antifriz ekledim tüm boruları patlattım dikkatlice hergün motor suyunu kontrol ettim azalttığında usta yolunu tutuyordum her sabah arabanın altını kontrol ediyordum su kaçağı var mı vs diye. Kafam rahat olsun diyorsanız en mantıklı hareket bütçeniz olduğu zaman güzel bir motor ustası bulun zaten sıkıntılı motor boruları kendini belli ediyor ya çatlaklar oluşur üstünde ya da ciddi sertleşmeler olur kafadan patlamadan değiştirir. Size en mantıklı yolu da söyler bu arada benim ustam aracın komple içindeki suyu boşaltıp tazikli su ile araç çalışırken motor içini temizlemişti çok cidddi kir pas o arada sökülmüştü yeterli olmasa da yine de mantıklı bir hareket olur bence. çoğu kir pas radyatörde birikiyor bu tarz bir işlem yaptıracaksanız büyük ihtimalle radyatör'de değişecektir.