pcbagimlisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ruhsat olmasa, büyük ihtimal ilk normal çevirmede detaylı sorgulamaya tabi tutulurdu da, arabayı süren kişi yanına ruhsatı aldı mı gerisi sosyolojik becerisine kalıyor detaylı sorguya - kontrole girer mi girmez mi gibisinden. Gerçi ehliyeti olmadığı halde yaşı ve görünüşü ile çoluk çocuk sahibi amca imajı ile sosyoloji - psikoloji bilimine ders niteliğinde olacak şekilde hiç trafik çevirmesine denk gelmeyen veya geldiğinde bile sen geç amca denilen insanlarda var. İnsan faktörü ne yazık ki her yerde hatalara müsaittir.

Babam emekli olmadan önce araçla bir yere gittiğimde yalan söyleyemiyordum, daha doğrusu başlangıçta 1-2 kere söylemişliğim vardı da sonra baktım ki gecenin karanlığında araç, benim yüz - plaka her şey kabak gibi mobeselerde kayıt altına alınıyormuş Güvenlik kamerası dediğinin normalde görüntü kalitesi kötü olur, pikseller - gece ışık kalitesi falan tabi söz konusu kamu ve mobeses olduğunda "iyisini takın, iyisi lazım denildiğinde" bütçe sıkıntısı olmadığı için sorun olmuyor.
Kameraların ne kadar kaliteli olduğunu çok iyi biliyorum lakin araç ile ilgili çalıntı ihbarı var ise sisteme kayıt düşülür yanında ruhsat olması bir anlam ifade etmez. Polisler çevirince sistemden sorgulamıyorlar derseniz de o kadar mesafede hiç bir şeyden şüphelenmeseler can sıkıntısında yine çeviriler bir anormallik var bu durumda.