Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Memur tanıdıklarım var bakanlıkta çalışan ve gerçekten 9-5'i geçtim çoğu günler çalışmıyorlar bile. Maaşları desen kötü deniyor ama promosyonlarla vs. birlikte ülke bazında çalışmalarına göre iyi bir rakam alıyorlar. Bazen her şeyi bırakıp memurluğa çalışasım geliyor ama sonra torpil gerek diyip bırakıyorum (tanıdığım tüm memurlar torpil olduğunu kendileri söyledi dolayısıyla %80 torpil gerekiyor tahmini olarak)
Hangi memurlukmuş o çoğu günler çalışılmayıp promosyon falan alınan hocam? Çevremde tanıdığım çok memur var, adliye, hastane vs. gibi yerlerde çalışıyorlar. Sabah 8 akşam 5 çalışmayı geçtim kimisi 6'da 7'de zor çıkıyor, beş kuruş ek mesai, promosyon, ikramiye vs. almıyor mesela adliyede çalışanlar. 11.800 TL maaş ve stres altında çok yoğun çalışma kimsenin tercih edeceği bir şey değildir bence.

Kamu işçisi olabiliyor iseniz öyle olun, çok yakın bir arkadaşım var yeni imzalanan sözleşme ile birlikte yıllık aldıkları para 12'ye bölündüğünde ortalama 26 bin TL maaş alıyor. Yaptığı iş çöpleri atmak, odaları temizlemek, çok nadir ara sıra oda falan taşınacak olursa masa vs. taşımak. Sorumluluk yok, stres yok, molaları var, yol, yemek vs. ücretleri var, şartları memurlardan çok çok daha iyi. Olabiliyorsanız bunu deneyin. KPSS yok, üniversite mezuniyetine gerek yok, İşkur'dan kurada çıkın, birde referans ayarlayın tamam.