her şey üst üste gelmiş çok geçmiş olsun hocam, okurken benim bile içim yandı umarım en kısa sürede düzene kavuşursun
teşekkür ederim,herşeyin hayırlısı
Allah Büyüktür, geçmiş olsun hocam.
Son olarak sırtımı Allaha dayadım, sağolun
Kardeşim öncelikle büyük geçmiş olsun. Zor zamanlar geçirmişsin, geçiriyorsunda... Ama şunu sakın unutma hepsi birer sınav. Rabbim bir şekilde aydınlığa çıkaracaktır elbet. Bu zor zamanları sağlam durmaya çalışarak atlatman senin sağlığın için çok çok önemli. Hepimizin başına dönem dönem böyle ağır konular mutlaka uğramıştır. Bazıları kendini çok yıpratarak bazıları da biraz daha sağlam basarak atlatır. Kendini sakın yıpratma. Dediğim gibi elbet geçip gidecek ve bir gün ne günlerdi be diyeceksin. O yüzden geçip gidecek günler için kendini sakına sakın yıpratma. Güzel şeyler düşünüp kendini toparlamaya çalış . Bu dönemde ailenin de sana büyük ihtiyacı olacak. Ailenin en sağlam direği sen ol. Onlara destek olmaya çalış. Bol bol dua et . Allah'ın izniyle herşey yoluna girecektir. Bu sınavı en iyi şekilde atlatman dileğiyle.... Allah yardımcın olsun.
Sağolasın hocam özellikle değerli sözlerin için, o kadar çaresiz hissetim ki namaza başladım, hayatımı baştan sona gözden geçirdim yaptıklarıma dikkat etmeye başladım. Şu her işin en kötü ihtimalini düşünmeyi bırakabilsem her şey çok kolay olacak da çabalıyorum ona da, teşekkürler.
Öncelikle selamlar hocam
Bizim aileden de depremzede olan akrabalarım var acınızı tam anlamasam da anlamaya çalışıyorum çok geçmiş olsun.
Okuduğuma göre mahkemeyi neredeyse halletmişsiniz ve önünüzde mahkemeye kadar 2 aylık bir süreç var
Bu süreçte şunu anlarsanız belki psikolojiniz biraz düzelir yaş olarak daha çok gençsiniz ve bu yaşta bunları yapıyorsanız emin olun çok daha iyilerini yine alabilirsiniz.
19 yaşında Türkiye de araba almak ve yurt dışına çalışmak gerçekten başarı isteyen bir durum bunu başarmış birisi olarak bu durumdan da çok rahat bir şekilde sıyrılabileceğinizi düşünüyorum.
Arkadaş olarak konuşmak görüşmek isterseniz profilimde bulunan numaradan istediğiniz zaman yazabilirsiniz
Sağolun, beni ürküten şey de o kadar zaman da biriktirdiğim varlığım yok olması, o yükselişimin durması , motivasyonu ve disiplini kaybetmekti. Ki kaybettim gibi.
türkiye de gerçekten bir şeyler yapabilmek başarabilmek zor, bu nedenle yurtdışına dönmek üzere gitmek istiyordum, hala her şey bitmiş değil dava sonucuna göre şekillenecek.mahkeme de görünürde geriye hakimi ikna etmek kalmış o da ülkemizin adaletine güvenemediğinden %50 şansım var olarak görüyorum.
değerli düşünceleriniz ve yardımınız için teşekkür ederim.
Elinde maddi olarak ne varsa paraya çevir ve borçlarını öde. Telefon vs geç abicim. En kötü tuşlu bir telefon alırsın. Ayrıca günümüz şartlarında 10 bin - 20 bin artık para değil. Herhangi bir yerde asgari ücretle çalışsan rahat ödersin. Hem mahkeme gününe kadar kafan dağılmış olur. Normale dönünce standartlarını yavaş yavaş yükseltir, işlerine odaklanırsın. Para pul en son dert etmen gereken şey. En azından dertlerinin birinden kurtulmuş, yükünü hafifletmiş olursun.
Belirsiz olan tek konu ceza yiyebilme ihtimalin. Mümkünse başka bir avukatla görüş.
Zaten son olarak telefonum kaldı onu da bugün yarın satıp, mahkeme dosya vs için ayıracağım. Da tek gelir elde etmemi sağlayan şey telefon bu nedenle kötü de olsa akıllı bir telefona düşmem lazım.
10 - 20 bin biliyorum para değil.son ayı saymazsak 6 aylık cirom 1 M ₺ çok para gördüm onun dışında da kazanmak çok zor değil biliyorum bunu ancak,bu depresyon, mahkemeyi beklemenin verdiği huzursuzluk ve bozulan disiplin nedeniyle ne bir yerde çalışabiliyorum, ne de kendi işlerimi yapabiliyorum. Kötü olan da, atlatamadığım şeylerden biri de bu.
para da çok önemli değil mahkemeden sonra yeni bir sayfa açılır,2 ay dişimi sıkabilirim.
Ceza yeme ihtimali, beraat etsem bile sicil bozulma ihtimali beni hem üzen hem karamsarlığa boğulmama neden olan şey, vize almam çok zorlaşacak diye düşünüyorum bir de genel olarak bozuk sicille gerek bir yerde çalışmak olsun gerek genel olsun sorun yaratacaktır muhtemelen. Başka bir avukat için müsait bir vakitte danışmanlık almayı deniyeceğim.
vaktinizi ayırdığınız ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim