Merhaba,

2021 yılından bu yana Epin işi yapıyorum, 2021 in 9. ayı gibi siteye dolandırıcılar musallat oldu ve bir sürü çalıntı kredi kartıyla sitemden işlem yapıldı, ben aksiyon alana kadar tabi iş işten geçmişti. Site şuan aktif fakat ödeme yöntemi olarak sadece PAYTR gibi ödeme sonrasında, ödeme yapanı arayan firmalarla çalıştığımızdan sorunsuz bir şekilde hizmet verebiliyoruz.
Şimdi sorun şu, 2021 yılında yapılan bu işlemler dolayısıyla bir sürü soruşturma ve dava açıldı, geçtiğimiz yıl 11. ay da İstanbul ağır ceza mahkemesinde yargılandım ve Beraat kararı aldım, dün(31.05.2023) tarihinde ise Bursa/Karacabey asliye ceza mahkemesince yargılandığımda suçlu bulundum ve ceza verildi, ilk ceza olduğundan HAGB kararı çıktı fakat benim ileri tarihlerde 3 adet daha mahkemem var.
İlk olarak; Davaya savunma olarak, alış faturalarımızı, satış faturalarımızı, daha önce verilen takipsizlik kararlarını ve 2021 yılında bu olaylar yaşandığında CİMER ve Körfez Cumhuriyet Başsavcılığına verdiğim dilekçeyi(Sitemden şu şu şu ip adresleri kullanılarak insanlar dolandırılmış, bu şahısların bulunmasını istiyorum tarzında bir dilekçe) sunduk, fakat hakim hanım çok fazla dosyam olduğu gerekçesiyle suçlu olduğum kanaatine varmış. Şimdi sorum şu ki, bu tarz araya kaynayan dolandırıcılık işlemleri yüzünden site sahibi olarak benim ceza yemem doğru mu? Heleki zaten diğer soruşturma ve dosyalar da aynı konuyla alakalıyken.. Hepsiburada, trendyol gibi büyük firmalarda da epin satışı yapılıyor ve aynı duruma mağruz kalıyorlar, bunlara da mı Ceza veriliyor??
İkinci olarak; Bu davadan aldığım HAGB kararına itiraz edeceğim, yarın öbür gün bunun itirazı sürüyorken, başka bir mahkeme ceza verirse yine HAGB mi alırım yoksa direkt olarak ikisini de yatırırlar mı?
Üçüncü olarak; Bu dava dosyalarıyla uğraşmış, güzel referansları olan bir avukat tanıdığınız var mı? Ücretli yardım almak istiyorum.

Yardımlarınızı ve varsa bu konuyla alakalı deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyorum.
Okuyan tüm arkadaşlara teşekkürler.