Merhabalar, birçoğumuz bu sitelerden şikayetçiyizdir.
Daha önce yaşadığım bir durumu aktarmak istiyorum böylece bir nevi önlem de almış sayılırsınız.
Az önce bir müşterim aynı zamanda kendisini tanıdığım için de mutluyum, arkadaşım ile görüşürken bu konular geçti ve yaşadığım konu aklıma gelince paylaşmak istedim.
Makale yazdırdınız veya yazdınız veya hiç fark etmez yapay zeka ile hallettiniz.
Daha sonra bu makale acaba özgün mü diye kontrol etmek için Google'da "intihal kontrölü" veya "özgünlük testi" veya "plagarism checker" vb. terimler yazarak arattınız.
Muhtemelen birçoğumuz
https://www.duplichecker.com/ bu siteyi ve ilk sırada çıkan bunun gibi siteleri kullanmışızdır.
KULLANMAYIN.
Yaklaşık 3-4 ay önceydi sanırım bir makale özgün mü diye bakmak isterken acelem vardı ve denedim. Makaleye daha sonra dokunmadım. Akşam olduğunda tekrar denedim ve makale %50'sinden fazlası olmak suretiyle .es .fr gibi uzantılı ilk sayfada olan spam sitelere kurban gitmişti. Bu da bana bu sitelerin yukarıdaki gibi sitelerin apilerinden veya bir şekilde yazılımından faydalandığını düşündürmüştü. O günden sonra bir daha bu sitelerden özgünlük kontrolü yapmadım.
Eğer yaptığınızda %100 çıktıysa ve siz o makaleyi anlık yayınladıysanız o makale muhtemelen siz yayınlayana kadar kopyalanmıştı. Çünkü daha sonraki denememde deneme bir makaleyi kontrol edip 5 dakika sonra tekrar kontrol ettiğimde %10 spam sitelerin adreslerinde eşleşme çıkmıştı.
Bilginize.