kullanmıyorum ama 13 yaşında filandım denedigimde.ailemde içen yok benim ama genel olarak çevremde çogu kişi içiyor.aslında normal şekilde merak etmedim,canım çekmedi.ama insanlar öyle bi bagımlı ki,o yüzden merak edip denemiştim.
Yaşadıgım yerin kışları ınanılmaz sertdi o zamanlar.boyum kadar kar yagardı, -25 derece civarında ortalama sıcaklık olurdu,derimizi kesecek seviyede soguk rüzgarlar filan.ve o havada biçok arkadaşım şehrin bi ucundan bi ucuna yürüyerek giderdi sigara yüzünden.adamlar otobüse verecegi paraya sigara alır,o kadar yolu yürürdü o havada.sabah 6da ders başlardı bizim,akşam 4te biterdi yani tüm gündü okulumuz.ögle yemeginde yemek parasını sigaraya verir,aç kalırdı arkadaş çevrem ve bu benim ilgimi çekti.bu nasıl bişey ki,insanlar 2 nefes sigara çekicem diye bu kadar eziyet çekiyor derdim.sonra gidip parlement miydi ne o sigaradan aldım,ki zaten 3-5 çeşit sigarı vardı toplamda ve en pahalı/kaliteli dedikleri oydu.artık kaç tane oluyorsa içimde işte,1 hafta cebimde taşıdım ve sürekli kendimi içmeye zorladım.ama 1 haftada 2 tanesini dahi içemedim.her yakmamda midem bulandı,igrendim.ya 1 tane içtim ya 1,5 ve geri kalan paketi millete dagıttım.daha sonrada hiç aklımdan dahi geçmedi sigara içsem mi diye.