Nasıl yaptıklarını söyleyeyim.
H@cklink ve cloaker üzerine kurulu otomasyon ile.
Semrush gibi sistemlerden rekabet düzeyi düşük ve ortalama yüzbinlerce arama terimi çekiyorlar.
Bu arama terimleri için google aramalarda ilk 1-2 sayfada çıkan sitelerin içeriklerinden ya da yapay zeka ile bir kaç bin kelimelik içerik ve yan içerikler üretiyorlar.
Sonra .pl gibi .it gibi avrupa ülkeleri uzantılı domainle üzerinde bu içerikler ile ilgili subdomainler oluşturuyorlar.
Bu subdomainlere hackledikleri onbinlerce siteden 301 yönlendirmesi veya link gönderiyorlar.
Sitenin içeriğini de google arama botu dışında kimseye göstermiyorlar, bot gelirse reddediyorlar, ziyaretçi gelirse ip sine özel reklam ve yönlendirme yapıyorlar.
Google speed index botuna muhtemelen index botu olmadığı için ya da ip adresi farklı olduğu için içerik göstermiyorlar.
Cloakerları çok iyi çalışıyor.
Bu şekilde milyonlarca index üretip aramalarda pozisyon alıyorlar.
Her sayfaya günde 3-5 kişi gelse günlük bir kaç milyon tekil hit yapar.
Sürekli yeni domain, yeni subdomain, yeni içerik ve yeni h@cklink ile sistemi güncelliyorlar.
Arada bazı domainler patlasa da genelde sıralamada sürekli bir kaç domainleri bulunuyor.
Sistem tamamen otomasyon çalıştığı için adam oturduğu yerden para kazanıyor.
Ve google neredeyse bir senedir bu işe bir çözüm bulamadı.
Bir çok orta rekabetli kelimede 2. sayfalar, düşük rekabetli aşırı uzun longtail kelimelerde ilk sayfalar böyle siteler ile dolu.
Hepsinden önemlisi kullanıcı için bir güvenlik sorunu var.
Bu tarz sitelerin sahipleri veya reklam verenlerinin kalıcılık derdi yok ve etik değerleri sıfır.
Ziyaretçilerden cookie çalabilir, zararlı yazılım yükleyebilirler.
Benim de tek bulduğum açıklama dediğiniz gibi 301 ve backlinkler hocam. w a rez tema kullananların siteleri bu iş için kullanılıyor büyük ihtimalle sizin de anlattığınız gibi gözüküyor siste. Çok teşekkür ederim en azından bir mantığa oturtabildim.
Sanırım sadece kendileri kullanıyor yaymıyorlar yaysalar bide demekki google komple çöp olur

Ama detaylarını bilsem bende yapardım belli başlı kendi sitelerimde siteler index almıyor bunlar yüzünden
Vallahi hocam ben de sıralamada bıunları geçemiyorum. Bunlar bambaşka bir seviye