Devleti kafadan unutsun. Mühendise bile kadro açılmıyor orda. 2 yıllık diplomayla, 1-2 projeyle güzel bi yerde çalışmayı unutsun. Çalışırsın illa bulursun asgari kabulsen zaten çıkar muhakkak sömürmek isteyecek biri, de bi ev bozması ofiste çalışmakla, plazada çalışmak aradında ki farkı göremezsin. Yarın iş veren mühendise kıyasla düşük maaş verirse suçlayamazsın çünkü imza yetkin yok. Mühendis teknikerden fazla almak isteyecek. Şahsen teknikerle aynı paraya kimse çalıştıramaz beni kabul etmem. Çalıştığın yer ona göre olacağından kişisel haklarında az olacak ta
Kendini geliştirdiği alan ne?
Eğer angular, c#, veritabanı yada java, spring, veritabanı komple yapıyorsa evet kendini geliştirmiş ama sadece html/css javascript ise boş.
Karabük Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı, Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği, 2. Üniversite olarak Anadolu Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri okumuş biri olarak 2 yıllıktan şu an ekmek bulsada ilerde sıkıntı yaşayacağına kesin gözüyle bakıyorum. Artık inşaat, mekatronik, makina mühendiside bizim işimizi yapıyor orda sorun yok, kendini geliştirirse bulamaz değil fakat herkes bu aşana yüklenmeye başladığı için günü geldiğinde onu ayırt edecek bişey olması gerekecek.
Naçizane tavsiyem DGS yapıp kazanıp devam etmek olur. Kazandıktan sonra açık öğretimden 2. Üniversite olarak kaydolmayı da unutmasın.
Tabi ki de bir mühendise oranla aynı maaş almayı kimse düşünemez bu konuda sonuna kadar katılıyorum. Peki başka bir soru olarak okuduğunuz üniversiteler sizin için nasıl bir deneyim oldu, okuduğunuz için pişman mısınız ? Birde DGS için çok düşük kontenjanlar veriliyor bu kontenjanlar için neler yapılabilir bir fikriniz var mı ? Örneğin dersler zor değil üniversiteye başlar başlamaz dgs sınavına çalış gibi vs. öneriniz var mı ? Bir de son olarak kazandıktan sonra 2. üniversite derken tam olarak neden bahsettiniz açıklar mısınız tam olarak anlayamadım. Ek olaraktan yakın bir üniversitede okumak, iyi veya orta yollu bir üniversitede okumanın bir zararı olur mu sizce ? Yoksa 2 yıllıkta olsa iyi bir yerde okumak daha mı iyi olur ?