Bir arkadaşım 2019 senesinde 250.000 TL kredi çekip kripto satın aldı ve on milyonlarca para kazandı.
Daha sonra hepsini batırdı ve geriye 250.000 TL borcu kaldı.
Yanlış yönlendirmek istemiyorum seni.
Arkadaşım tüm mal varlığını sattı ve borcundan tek kuruş ödemedi.
Bankalar ve avukatlar sürekli onu arıyor ve o telefonları kesinlikle açmıyor.
Onunla bu konuyu detaylı konuştum birkaç kez.
Haciz davası açılsa bile üzerinde mal varlığı olmadığı için bir şey yapılamıyor.
Hakim mahkemeye çağırıp açıklama isterse tek söylemen gereken şey "param yok, battım ve borcumu ödeyemiyorum" bu sayede birşey yapamıyorlar avukatlar.
Bankalar uzun yıllar borçlarını ödemeyen müşteriyle avukatlarla mahkeme yoluyla anlaşmaya gidiyorlar.
Mesela senin 500.000 TL borcun var, bize diyor bunun 300.00'ini ver diyor banka.
Borçta indirim yapıyorlar ve ödemediğin her yıl enflasyon yükselip maaşlar yükseldiği için borcunu kapatman daha kolay oluyor.
Yıl 2023 oldu ve o arkadaşım daha bir kuruş para yatırmadı bankaya.
Şuan 500.000 ödemen mümkün değil ama bundan 5 yıl sonra 400.00 TL'yi ödemen çok kolay.
Bu indirimli anlaşma şu şekilde oluyor : Maaşlı bir işin varsa %25'ine el koyuyorlar.
Ben senin yerinde olsam böyle yapardım, en mantıklı hamle bu.
Kesinlikle yanlış yönlendirmek istemiyorum seni, bunu iyice bir düşün ve sorun olursa yazmaktan asla çekinme kardeşim.
Gerekirse o arkadaşımla konuşurum senin için ve ne yapman gerektiğin konusunda yardım ederim güzel kardeşim benim.
Asla umutsuzluğa kapılma, her daim bir çıkış yolu vardır.