fdursun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
arkadaşlar merhaba php de curl üzerinden googleye sorgu gönderip cevap aldığım bir bot hazırladım fakat bir süre sonra google ip adresini engelliyor. localhostta yaparken proxy ip almıştım onunla sıkıntı olmuyordu fakat hostta proxy de kullansam kendi ip adresiyle çıkış yaptığı için googleden engel yiyorum nasıl çözebilirim
sen proxy alsan da google sadece proxy kontrol etmiyor. internetteki izine (bunun bir ismi vardı şuan aklıma gelmiyor) de bakıyor. yani proxy ip ile ağ izinin eşleşip eşleşmediğini ve gerçek olup olmadığını bir şekilde anlıyor. eminim sadece bu da değil. user agent ip eşleşmesini de kontrol ediyordur. mesela kullandığın user agent gerçekten o ip ile uyumlu mu, bu yönde daha önceden iz bırakmış mı bunları kontrol ediyor. bu yüzden localhostta çalışır çünkü localhost gerçek bilgisayar izi bırakıyor. bunu geçmek imkansız demiyorum, çünkü yapanları gördüm fakat hepsi yabancıydı ve bunu ticarete dökmüşler. r10'da da bu güvenlik duvarını geçebilecek birisi olduğunu sanmıyorum. çünkü çok karmaşık ve gerçekten uzmanlığın da ötesinde bilgi isteyen bir konu.