Söylediklerinin çoğuna katılmıyorum oturum izinleri haricinde, kalifiye bir bireysen iş konusunda her zaman avantajın oluyor, zaten kalifiye biri değil isen yurtdışı hayalleri genelde hüsranla bitmekte. 2. bir durum ise çoğu insan gittiği ülkenin kültürünü yaşam tarzını benimsemek yerine kendi kültürünü oraya göre adepte etmeye çalışıyor bu nedenle de oranın yerel halkı tarafından dışlanıyor. Tam aksine oranın kültürüne yaşam tarzına göre kendini adapte eden insan arkadaş,çevre ve daha fazla network yapıyor. Yasal olarak çalışma izniniz var ise herhangi bir sağlık sorunundan dolayı işveren seni çalıştıramaz zira çok büyük cezaları ve çalışanın dava açması durumunda yüklü tazminat ödeme durumu ile yüz yüze kalabilir.

Bu süreçte yurt dışına gidecek kişilerin bu yazıyı okuyup şevkinin kırılmasını asla istemem. Kendine güveniyor, donanımlı, gideceğin ülkenin kültürüne kendini adapte edebilecek vizyonda ve misyonda birey isen hiçbir zaman sorun yaşamazsın.

2014'de üniversiteden mezun olduktan sonra atinaya çalışmaya gittiğimde aynı şeyleri bana söylediler. Yok yunanlılar ırkçı, yunanistan krizde türkiye daha güvenli vs vs bir çok yapmamam için gerekçe sundular. Ancak ben sadece olumlu taraflarını analiz edip gittim. Asla pişman değilim. Keşke daha önce gitseymişim bile demiştim.

Bu süreçte arkadaşlar asla vazgeçmeyin. Cesaret bu işin anahtarı, başkaların tecrübeleri yaşadıkları sizin de aynı şeyleri yaşayacağı anlamına gelmez zira herkesin vizyonu,hayata bakışı farklıdır.

Saygılar.