Avrupa diye başlık açıp sadece bir ya da iki ülke üzerinden genelleme yapmak ve kendisi süründü diye herkesin sürüneceğini sanarak yanıltıcı bilgi verme odaklı bir konu açılmış.

Ben de İngiltere'de yaşıyorum Türk olduğumu öğrenince kimsenin tavrı değişmiyor. Sadece Erdoğan'dan ve onun Putin'e benzerliğinden bahsediyorlar en fazla. Ama daha çok Antalya'ya gittiğim çok güzeldi derler.

Kimse size özellikle Türk olduğunuz için tuvalet temizletmez, temizletemez. Ama siz başka bir işe yaramıyorsanız tuvalet temizlersiniz, o başka.

Ev kiralamak sadece Türkler için değil ülkeye yeni gelen herkes için zor çünkü banka hesabı açmak zaman ister, ev kiralarken kredi puanı aralar henüz oluşmamıştır, referans isterler çevreniz yoksa bulamayabilirsiniz vs. Paranız varsa güven vermek için 6 ay peşin vermek istiyorum dersiniz işinizi kolaylaştırabilir. Ama belki.

Tek gelirseniz oda kiralarsınız ki bu çok normal ve yaygın bir şeydir. Güzel para biriktirirsiniz.

Aile olarak gelirseniz de karı koca çalışırsınız birinizin kazandığı ile temel yaşam giderlerinizi karşılarsınız (kira, fatura vb) diğeriyle de ister birikim yaparsınız isterseniz istediğiniz şeye harcarsınız. Ama markete gittiğinizde et alırken, meyve alırken vs kara kara hesap kitap yapmazsınız.

%99'u müslüman olan ülkede uyanık olmazsanız herkesin sizi kazıklayabileceğini hissedersiniz ya, işte "gavur" denilen bu toplumlarda sizin hakkınızı sizden önce gözetirler. Eğer biri sizi kazıklamaya kalkıyorsa o kişi tanıdık gelebilir.