2 Senedir Green Card başvuran bir devlet memuru olarak şunu söyleyebilirim, düşünülmesi gereken ben evliyim 2 maaş giriyor evimize, birimiz devlet memuru diğeri de ona yakın maaş alıyor ben bunları bırakıp neden tuvalet yıkamaya razıyım, işten sonra taksi, über, paket işi yapmaya razıyım bunları sorgulamak lazım.
Kısaca söyleyeyim ne araba ne telefon nede x teknolojik ürünü ucuza alabilmek umrumda değil.
Gerekir ise it gibi çalışayım 8 saat mi molam harici durmayayım ama maaşımı aldığımda eşimin elini tutup rahatça dışarda KALİTELİ bir yemek yiyebileyim istiyorum.
Ayda bir 2 kere sinema, tiyatro, konser, opera gibi etkinliklere katılmak istiyorum.
En azından yılda 1 kez olsun başka bir şehir ülkede tatil yapmak istiyorum.
Yine haftada 1 kez en azından adam gibi et yemek istiyorum öyle 250 gram kıyma ile sulu yemek şeklinde değil löp löp et yemek istiyorum.
İşten sonra eve geldiğimde tv de maçımı açıp 2 bira içmek istiyorum.
Bakın istediklerim öyle anormal lüks şeyler değil, sıradan bir fabrika işçisi bile avrupada amerikada bu hayatı yaşayabiliyor tek maaş ile, ben 2 tane ortalamanın bir tık üstü maaş ile bunların bir çoğunu yapamıyorum ki ek gelirlerde var.
Bime girip ne olduğu belli olmayan Sucuğa 100 TL, garip bir peynire 100 TL 1 şişe süte 20 TL vermek istemiyorum özetle...