saqi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yabancı forumlarda Abd-Almanya gibi ülkelerde yaşayanlar bile İsviçre'ye ya da İsveç'e(ikisini hep karıştırırım) özenerek bakıyorlardı. Yaşam standardı, refah olarak. Konu hakkında çok bilgim yok sadece görünce bende ekleme yapmak istedim.

Hayatınızda başarılar.
Yazdigim ulkeler arasinda Isvicre ayri bir statude diyebilirim.Imkanim olsaydi ilk tercihim o olurdu.Avrupada ulkerine gore en alt standartlarda calissan bile Isvicrede hayalini kurdugun herseyi daha kisa zamanda yapabilirsin imkanlar dogrultusunde.Hele kalifiye bir meslek sahibiysen kisa surede milyoner olursun.Ama diger yazdigim ulkelerde de benzer durumlar soz konusu Isvicreden sonra sirasiyla gelen ulkeler.Ticaret yapmak istiyorsan eger ABD`nin arka bahcesi olan Hollanda da yasayacaksin.Yazdigim ulkeler arasinda yasam standarti arasinda bence bir fark yok sadece kira veya bir urunu alim surenle alakali farklar olabilir.

Isvicrede Iphone 14 u atiyorum 1 ayda alirken,Belcikada 1 ay 10 gunde alirsin vs. tarzinda aciklarsak daha dogru olur.Tabii ki hepsinde farkli handikaplarda var yok degil ama senin hayattan beklentin ve yasam tarzina bakarakta gidebilecegin yeri secmek mantikli.Hersey para degil sonuc olarak.