yazılı uyarı yapıldıktan sonra..amirleri tarafından performans düşüklüğü sebebiyle savunması istensin. sizde verdiği bilgilerin yanlış olduğunu bildiren bi yazıyla savunmasını alın. yaptığınız herşey yazılı olsun muhakkak whatsapdan bile yazıştı iseniz o bile delil olarak kalsın. genel olarak performans düşüklüğünün süreklilik arz etmesi gerekiyor kanunen. ayrıca işçi daha sonra aleyhinizde bana gerekli eğitimler verilmedi o yüzden ben yapamadım diyebilir. performans çok göreceli bi kavramdır. eşit işe eşit adette/birimde/kiloda üreten başka benzer kadroda elemanlar varsa sayısal olarak onları da ortaya koyun. performans göreceli kavram olduğu için sizinde öncelikle performans değerleme kriterleriniz olması gerekmektedir. görev tanımlarının net olması gerekmekte. iş kanununda malesef kanunlar işçiden yana.. aslında feshin son çare olduğu ilkesine de uymanız gerekiyor. yani aslında ben amir müdür patron işveren olarak elimden gelen herşeyi yapmama rağmen gerekli tüm bilgiyi donanımı malzemeyi vermeme rağmen "ben performans alamıyorum" durumunu ispat etmeniz gerek. işiniz çok zor. tehlikeli sınıfta ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir raporu gereklidir. bu raporda doktorunda imzası olması gerek hiç tespit edilememiş mi durum ? kullandığı ilaçlar ? zaten sakıncalı. işiniz çok zor soyut bir durumu somut olarak ispatlamanız gerekiyor. aksi takdirde işten atarsınız dava açar 2-3 yıl sürer ve işe iade olursa arada geçen zamana ait tüm hak ve alacaklarını ödemek durumunda kalırsınız. sözün özü benim bu iş davalarından öğrendiğim herşeyin belgeli olacak abi. belge belge belge başka bir şey demiyorum. profesyone bir avukattan da destek almanızı öneririm. benimki sadece tecrübelerimdir.